Rastilankalliossa aukesi uusia yrityksiä

Koirien päiväkoti ja hotelli Koiraparkki.com

Koiraparkki.com sijaitsee Karavaanikuja 2:ssa. Raisa-Kaisa Ahvenus (vasemmalla) ja Raisa Kouhia asiakkaiden keskellä.

Koiraparkki.com sijaitsee Karavaanikuja 2:ssa. Raisa-Kaisa Ahvenus (vasemmalla) ja Raisa Kouhia asiakkaiden keskellä.

24/7-periaatteella toimiva Koiraparkki.comin toimipiste avattiin 22.9. Rastilankallion Karavaanikujalle. Koiraparkki.com on vuonna 2015 perustettu täysin häkitön ja kodinomainen koirapäiväkoti sekä koirahotellipalveluja tarjoava yritys.

– Meillä on tällä hetkellä kolme toimipistettä: Helsingin Kampissa, Espoon Latokaskessa sekä nyt Rastilankalliossa. Täysipäiväistä henkilökuntaa on seitsemän ihmistä, ja me kaikki olemme eläintenhoitajan ammattikoulutuksen omaavia ammattilaisia, kertoo Raisa Kouhia Koiraparkki.comista.

Eläintenhoitajat Raisa Kouhia ja Raisa-Kaisa Ahvenus sanovat, että Vuosaaren toimipiste perustettiin asiakkaiden toivomuksesta, Itä-Helsingissä on paljon koiratalouksia. Koirapäiväkodissa koirat oleskelevat vapaana keskenään touhuten ja leikkien, paikalla on aina henkilökuntaa valvomassa toimintaa myös öisin.

– Koiria meille mahtuu päivähoitoon noin 12–15, yökylään otamme vain 5–6 koiraa kerrallaan. Näin voidaan huomioida koirien yksilölliset tarpeet. Myös lenkitykset hoidetaan siten, että koko lauma lähtee ulkoilemaan yhdessä ilmoista riippumatta. Koirat saavat todella paljon liikuntaa, raitista ilmaa sekä virikkeitä. Sisällä sitten leikitään, touhutaan, riehutaan sekä nukutaan päiväunet kaikki yhdessä, Raisa-Kaisa Ahvenus kertoo.

Koirapäiväkoti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kun omistajat ovat töissä, koiralla on purkamatonta energiaa, ero-ahdistusta, sosiaalisten kontaktien puutetta tai muuten vain halutaan uusia leikkikavereita koirille. Myös pennuille ja ujoille koirille koirapäiväkodista löytyy kavereita, joiden kanssa voi opetella sosiaalisia taitoja turvallisessa ympäristössä.

– Meille on tervetulleita kaikenlaiset koirat – kaikenkokoiset ja -ikäiset rotuun katsomatta. Olemme avoinna joka päivä, ja koiralla on mahdollisuus olla päivähoidossa muutamasta tunnista vaikka iltamyöhäiseen, hotellipuolella hoitojaksot kestävät vuorokaudesta jopa useaan viikkoon, Kouhia ja Ahvenus toteavat.

Hoitomaksu on alkaen 38 euroa per päivä. Kaikkiin hintoihin kuuluu täysihoito ulkoilutuksineen ja herkkuineen, eli koira tarvitsee hoitoon tullessaan mukaansa ainoastaan hihnan ja pannan.

Sporttibaari TimeOut avasi

TimeOut Sports Bar & Grill sijaitsee osoitteessa Retkeilijänkatu 11.

TimeOut Sports Bar & Grill sijaitsee osoitteessa Retkeilijänkatu 11.

Lauantaina 3.10. vietettiin Rastilankalliossa TimeOut Sports Bar & Grill -sporttibaarin avajaisia. Simo Lahtisen kipparoima ravintola pitää sisällään 99 asiakaspaikkaa sekä kaksi ulkoterassia, joille mahtuu yhteensä 70 asiakasta.

Vuosaaresta oli Simo Lahtisen mielestä puuttunut pitkään urheiluun, juomaan ja ruokaan keskittynyt aito sporttibaari.

– Uskon, että TimeOutille on tilausta, ja poikkeavista ajoista huolimatta kansaa olikin ilahduttavasti avajaisviikonloppuna liikkeellä. Oli mukava huomata, että ravintolaan löysivät avajaisissa niin nuoret kuin vanhatkin ja todella moni asiakkaista myös söi TimeOutissa, ravintolan omistava Simo Lahtinen kertoi kiireisen avajaisviikonlopun jälkeen.

Lahtinen toivoo, että paikasta tulisi asiakkaille kuin viihtyisä olohuone, vaikkei haluaisi urheilua seuratakaan. Urheilulähetysten lisäksi Rastilan metroaseman vieressä sijaitsevassa TimeOutissa on tarjolla ajanvietteeksi erilaisia lauta- ja videopelejä sekä Rasson 9-jalkainen biljardipöytä.

Avajaislauantaina pääsi haastamaan 9-pallossa Jani Siekkisen, joka on yksi harvoista suomalaisista täysammattilaisista biljardissa. Siekkisen voittajat palkittiin ruoka- ja juomapalkinnolla. Kymmenen tunnin aikana Siekkinen mitteli yhteensä 44 peliä, joista hävisi 4.