Juha Hakola haluaa palata turvallisuuden ääneksi eduskuntaan

Itähelsinkiläinen Juha Hakola, 55, on Helsingin poliisin ylikomisario, kaupunginvaltuutettu ja kokenut päättäjä. Kansanedustajan työkokemusta hänellä on kaudelta 2007–2011, Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Hakola on ollut vuodesta 2001. 

Kahden teini-ikäisen tyttären isänä Hakolalle on selvää, että lapsiin ja nuoriin panostaminen on sijoittamista tulevaisuuteen.

– Yhteiskuntamme nuoriin ikäluokkiin pitää panostaa huolella, se tarkoittaa esimerkiksi koulujen ja opetuksen turvallisuuden takaamista. Samalla haluan turvata senioreille turvallisen ja aktiivisen elämän sekä hyvät palvelut niin pitkään kuin mahdollista, linjaa Vartiokylässä vaimonsa, lastensa ja koiran kanssa asuva Hakola.

Vuodesta 1988 Helsingissä poliisina työskennellyt Hakola on hyvin perillä Suomen turvallisuustilanteesta niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin kentillä.

– Haluan nostaa avoimesti ja oikea-aikaisesti keskusteluun uhat ja epäkohdat. Mielestäni esimerkiksi maamme turvapaikkapolitiikassa on tehty virheitä. Huumeongelma, katujengit ja ulkomailta tuleva järjestäytynyt rikollisuus on saatava hallintaan. Tähän on vain yksi ratkaisu: On puututtava tiukalla kädellä käyttäytymiseen, joka ei noudata yhteiskuntamme arvoja ja sääntöjä, Hakola toteaa.

Hakola olisi valmis muuttamaan rikoslainsäädäntöä, jotta rangaistuksen olisivat paremmin  suhteessa rikoksen seurauksiin.

– Esimerkiksi ylitörkeistä rikoksista (törkeät väkivallanteot, seksuaalirikokset, lapseen tai vanhukseen kohdistuneet rikokset) tuomittuja rangaistuksia tulisi koventaa.

Hakolan mielestä ihmisten hyvinvointi muodostuu turvallisesta asuinympäristöstä, järkevästä taloudenpidosta sekä monipuolisista liikunnan, urheilun ja vapaa-ajan mahdollisuuksista. Ilmastonmuutos on otettava vakavasti, ja samalla julkisen talouden kasvattaminen velkarahalla pitäisi saada pysäytettyä.

– Julkisen talouden ylläpito velkarahalla on vastuutonta, ja talouden korjausliike on tehtävä nopeasti. Velkarahalla elämisen on loputtava. Taloudesta huolehtiminen on tulevaisuudesta huolehtimista. Jokaisella pitää olla mahdollisuus tulla toimeen omalla palkallaan. Siksi työn verotuksen keventämistä pitää jatkaa kaikilla tulotasoilla, takaisin eduskuntatyöhön mielivä Hakola kertoo.

Lisää eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä numerolla 134 pyrkivän Juha Hakolan mietteitä voi lukea osoitteessa juhahakola.fi

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Juha Hakola.

Juha Hakola.

Juha Hakolasta sanottua

Petteri Orpo, kokoomuksen puheenjohtaja:
– Olen tehnyt paljon töitä Juhan kanssa. Eduskunnassa tarvitaan hänen kaltaistaan kokonaisturvallisuuden asiantuntijaa, jolla on rohkeutta ottaa kantaa vaikeisiinkin asioihin.

Elina Valtonen, kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja:
– Juha on turvallisuuden ammattilainen ja kokenut päätöksentekijä. Kaiken lisäksi hänen kanssaan on mukava tehdä töitä!

Arto Räty, johtava neuvonantaja Miltton, hallitusammattilainen, kenraaliluutnantti (res):
– Juha on aktiivinen, luotettava ja erittäin laajasti sekä kotimaassa että kansainvälisesti verkottunut. Juha ei ole tyypillinen poliittinen ”turhan puhuja” vaan paremminkin ”todellinen tekijä ja toimeenpanija”. Hän tekee sen, mitä lupaa, mutta ei lupaa sellaista, jota ei olisi ensin huolella harkinnut. Juha pitää myös huolta perheestään ja ystävistään, apua ja tukea on aina saatavilla. Juhalla riittää virtaa.

Kalevi ”Kale” Puonti, dekkaristi, rikosylikonstaapeli (evp.), ex-huumepoliisi:
– ”Juuso” ei ole turhanpuhuja vaan kovissa liemissä keitetty turvallisuusalan ammattilainen. Pitää minkä lupaa.

Taina Susiluoto, Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja:
– Juha on luotettava, mukava ja asiantunteva ehdokas. On ollut ilo seurata Juhan pitkäaikaista työtä suomalaisten hyvinvoinnin, liikkumisen ja urheilun edistämiseksi. Juhalla on taito tuoda ratkaisuita merkityksellisiin asioihin.

Jukka Laaksonen, viihdetaiteilija:
– Olen oppinut tuntemaan ”Juuson” osaavana ja päättäväisenä päättäjänä sekä luotettavana ystävänä. Lisäksi hän tietää, mitä tapahtuu myös elämän takapihalla. Eduskunta tarvitsee tosielämän asiantuntijaa.