Paralympialaisista kolme mitalia Vuosaareen

Amanda Kotaja. Kuva: Amanda Kotajan kotialbumi

Amanda Kotaja saavutti Pariisissa uransa toisen paralympiamitalin. Kuva: Amanda Kotajan kotialbumi

Elo–syyskuussa kisatuista Pariisin paralympialaisista tuli Suomeen neljä mitalia, joista kolme nappasi vuosaarelaisurheilija. Vuosaarelainen Toni Piispanen sai ratakelauksen T51-luokassa 200 metrillä hopeaa ja 100 metrillä pronssia. Myöskin Vuosaaressa asuva Amanda Kotaja tuli ratakelauksen T54-luokan 100 metrin kisassa pronssille. Paralympiamitali oli 29-vuotiaalle Kotajalle uran toinen, hän sai kolme vuotta sitten Tokiossa hopeaa.

– Oma kelaus paras koskaan arvokisoissa kelaamani suoritus, joten siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen, mutta toki kultaa halusin, ja se jäi, Kotaja totesi kisan jälkeen Suomen Paralympiakomitean tiedotteessa.

Piispasen maineikas urheilu-ura tuli nyt päätökseen. Vuosaarelaismiehen palkintokaapista löytyy viisi paralympiamitalia sekä MM- ja EM-mitaleita yhteensä 19 kappaletta.

– Olen tosi onnellinen, että ura sai tämmösen päätöksen, eihän tää paremmin olis voinut päättyäkään. Että voi sanoa, että on lopettanut huipulla, se on itselle tärkeä asia, Toni Piispanen kertoi uransa päätöskisan jälkeen Suomen Paralympiakomitean tiedotteessa.

Yhden Suomen mitaleista voitti niin ikään uransa nyt päättänyt ratakelaaja Leo-Pekka Tähti, joka sai pronssia T54-luokan 100 metrillä.