Vuosaaren Merimieskirkko täytti 10 vuotta

Rauli Virtanen ja Anja Hinkkanen.

Kuvassa Riosta Rotterdamiin -kirjan viime vuonna julkaissut Rauli Virtanen ja Anja Hinkkanen.

Vuosaaren Merimieskeskus Seafarers Centre vihittiin kymmenen vuotta sitten maailman ensimmäiseksi ekumeeniseksi merimieskirkoksi kirkoksi piispa Eero Huovisen, metropoliitta Ambrosiuksen ja katolisen kirkon isä Teemu Sipon voimin.

23.1.2019 oli iloinen syy juhlia kutsuvieraiden, yhteistyökumppaneiden, vapaaehtoistoimijoiden kera juhlakahvien ja lohisopan merkeissä. Jaakko Laasio kertoi  rakennuksen syntyvaiheista sataman Gatehousen kupeessa ja vihkiäiskuvien myötä muisteltiin kymmenen vuoden takaista satamatoiminnan alkua.

Hartaushetken lisäksi ohjelmassa oli hanurimusiikkia ja yhteislaulua. Toimittaja, kirjailija Rauli Virtanen kertoi mielenkiintoisesta Riosta Rotterdamiin -kirjastaan kirvoittaen muisteluja suomalaisseiloreitten tarinoista maailman merillä.

Risto Honkaharjun taidenäyttely.

Risto Honkaharjun näyttely oli esillä 28.2.2019 asti.

Taiteilija Risto Honkaharjun meriaiheinen akvarellinäyttely ihastutti. Näyttely on avoinna 28.2.2019 asti kirkon aukioloaikoina.

Hanna Vuollo, merimieskirkon pappi, piti kiinnostavan saarnan Vuosaaren kirkossa 20.1. kertoen työstään Vuosaaren merikeskuksessa. Yhdessä MePan kanssa on tehty arvokasta työtä merenkulkijoiden keskuudessa ekumeenisessa hengessä kymmenen vuotta.

Vuosaaren merimieskirkko on ollut kiinnostava konsertti- ja retkikohde.

Juhlavuoteen sisältyy mielenkiintoisia tapahtumia. Kirjallisuusillassa 7.2. keskustellaan Ulla-Leena Lundbergin teoksesta ”Jää”. Juhlamessu on 24.3. klo 15.

Juhlakonsertin 31.3. klo 15  teemana on ”Viikinkien rantareitiltä Itämerelle”. Sibbo Spelmanslag, Harpolekarna Borgå ja Sakarat soittavat ja laulavat rannikon kansanmusiikkia. Juhlapuheen pitää Jaakko Laasio. Arpajaisten päävoittona on Finnlines-varustamon Itämeren risteily. Tähän konserttiin myydään 50 lippua ennakkoon. Varaukset: anja.hinkkanen@gmail.com Osa tuotosta käytetään Itämeren suojeluprojektiin.

Yhteistyö Vuosaaren seurakunnan kanssa jatkuu varmasti Kauneimmat joululaulut -konserteilla  tulevaisuudessakin.

Teksti: Anja Hinkkanen
Kuvat: Merimieskirkon henkilökunta