Aivoinfarktitoipujat palkitsivat tv-sarjan

Santtu Karvonen ja Juho Milonoff näyttelevät Pientä laittoa -sarjassa.

Santtu Karvonen (vas.) ja Juho Milonoff näyttelevät Pientä laittoa -sarjassa.

Yle TV1:llä sunnuntaisin nähtävä Pientä laittoa -sarja on saanut Kiharusi ry:n jakaman tunnustuksen raikkaasta suhtautumistavasta aivoinfarktiin sairastuneeseen ja kuntoutukseen. Sarja on kuvattu etupäässä Vuosaaressa, ja Vuosaari-lehtikin vilahtaa jaksossa 7.

Kiharusi ry:n myöntämässä tunnistuksessa todetaan mm.:

”Vaikka akuutti aivoverenkiertohäiriö on maailmanlaajuisesti merkittävin aikuisiän vammaisuutta aiheuttava sairaus, niin siitä kuntoutuviin ei osata aina oikein suhtautua. Lauri Nurksen ohjauksessa huumori erilaisia vähemmistöjä kohtaan on enemmän lempeää kuin ilkeää. 8-osainen televisiosarja nostaa mainiosti esiin kyvyttömyytemme kohdata erilaisuutta. Käsikirjoittajat (Petteri Summanen ja Kaisa Pylkkänen) saisivatkin luoda tarinalle jatkoa.”

Zodiakin Ylelle tuottama sarja on nähtävissä myös Yle Areenassa.

Kiharusi ry tekee työtä aivoverenkiertohäiriöiden tietoisuuden lisäämiseksi ja kansanterveystyötä sairastumisen ennaltaehkäisyksi Suomessa ja Itä-Afrikassa. Swahilin kielellä kiharusi merkitsee aivoinfarktia. 11.11.2019 myönnetty tunnustus jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Lisätietoja: www.kiharusi.info