Viikingit runkosarjan kakkonen

Viikingit sai jääkiekon 2. divarissa kauden 2019–2020 runkosarjan päätökseen, kun se pelasi viimeisen ottelun lauantaina 22.2. Sipoossa Wolfin vieraana.

Sarjaykkösen ja sarjakakkosen kohtaaminen oli tuloksen perusteella juuri niin tiukka kuin osasi odottaa. Wolf hallitsi pelitapahtumia pääosin pelin ensimmäiset kaksi erää, kun sarvipäät sortuivat turhaan jäähyilyyn.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä kummatkin joukkueet tehtailivat maalin per nenä, joten viimeiseen erään lähdettiin 2–2-tasalukemista. Kotijoukkue Wolf teki 3–2-voittomaalin ajassa 53.04, mikä jäi kuin jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi. Takaa-ajo ei tuottanut tulosta, joten nolla pistettä jäi harmillisesti Viikkkareiden saldoksi.

Viikkari-maalilla torjunut Niko Paakkunainen esitti jälleen kerran varmoja otteita 48:lla torjunnalla. Hän on koko sarjan torjuntaprosentti-tilastossa kärkipaikalla lukemalla 92,3 %.

Edustusjoukkueen 27 runkosarjaottelua ovat nyt paketissa, ja vuosaarelaisten lopullinen sijoitus runkosarjassa on toinen. Tämä tarkoittaa automaattista pääsyä välieriin, kun sijoilla 3.–6. olevat joukkueet pelaavat tulevana viikonloppuna puolivälierät jatkoon pääsystä.

Viikinkien seuraavan pelin päivä ja aika selviävät, kun puolivälierät on pelattu. Lisätietoa jatkopelien aikatauluista löytyy ensi viikon Vuosaari-lehdestä. Vuosaaren Aimo Mäkinen Areenan (Pallokuja 6) kotiotteluihin on vapaa pääsy.

2. divisioona, lohko 1, lopullinen sarjataulukko

Wolf 73
Viikingit 51
HC Vantaa 51
GrIFK 48
H.K.H. 46
TuusKi 44
KHT 30
KJT Haukat 26
HAKI 24
KelA 12

Viikinkien jääkiekkotuloksia viikolla 8/2020

C2 AA
Hunters/Si–Viikingit/W 3–6

C-nuorten Suomi-sarja
Viikingit–SaPKo 1–5

B-nuorten Mestis
Viikingit–Pyry 5–4 JA
K-Kissat–Viikingit 5–0

Nuorten Aluesarja
Viikingit–EVU 7–7
GrIFK–Viikingit 4–10

III-divisioona
Viikingit Akatemia–PUS 5–1

II-divisioona
Wolf–Viikingit 3–2

Harrastesarjat
HIFK Gimmat–Viikingit Friidut 0–2