Epäilty vauvan pahoinpitely

Helsingin poliisi tutkii huhtikuun 2020 puolivälissä poliisin tietoon tullutta alle yksivuotiaaseen lapseen kohdistunutta epäiltyä väkivaltarikosta.

– Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä ja heitteillepanona. Tutkinta on kesken ja poliisi odottaa asiassa muun muassa lääkärinlausuntoa, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta huhtikuun lopussa.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua, kun tutkinta etenee.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.

– Tärkeintä on, että asia on saatettu viranomaisten tietoon. Kehotamme kaikkia, jotka ovat huolissaan lähimmäisen, erityisesti lapsen hyvinvoinnista, olemaan yhteydessä viranomaisiin. Rikosepäilyistä tulee ilmoittaa viipymättä poliisille. Akuuteissa tilanteissa ilmoitus tulee tehdä hätänumeroon 112. Lastensuojeluilmoituksen voi ja se kannattaa tehdä jo siinä vaiheessa, kun herää huoli perheen tilanteesta.

Poliisi ei kommentoi Itä-Helsingin tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

– Kuten sanottu, tapauksen tutkinta on vielä olennaisesti kesken. Lisäksi haluamme suojella rikoksen uhrin, eli tässä tapauksessa pienen lapsen yksityisyyttä, Antikainen perusteli huhtikuussa.

Vuosaari-lehden tietojen perusteella epäilty rikos tapahtui Vuosaaressa.