Nuoret tekevät maskeja

Kallahden nuorisotalo.

Kallahden nuorisotalo.

Nuorisopalvelut järjestää kaikissa noin 60 nuorisotalossaan ympäri Helsinkiä maksuttomia maskityöpajoja, joissa nuoret voivat tehdä kestomaskin. Kussakin yksikössä pidetään yksi tai useampi työpaja. Pajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

– Nuorisopalvelut pitää tärkeänä, että jokainen nuori voi liikkua turvallisesti hygieniasuosituksia noudattaen. Maskin käyttö ei saa olla kiinni perheen varallisuudesta tai mahdollisuuksista hankkia maskeja. Lisäksi nuorille tärkeä ekologisuusnäkökulma toteutuu monikäyttöisten, itse tehtyjen maskien avulla, kertoo aluepäällikkö Tiina Hörkkö.

Aikaisempaa osaamista ompelusta ei tarvita, ohjaajat avustavat maskin teossa ja antavat opastusta sen oikeasta käytöstä ja puhdistuksesta. Nuorisotalot tarjoavat materiaalit ja työvälineet. Kukin osallistuja voi tehdä itselleen kaksi maskia.   

Maskityöpajat ovat saaneet nuorten keskuudessa hyvän vastaanoton.

Työpajoissa osallistujien turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa noudattamalla turvavälejä.   

Lisätietoja ja aikatauluja alueiden nuorisotalojen somekanavilta ja nettiosoitteesta munstadi.fi