Tapaa luontotiimi maastossa

Lähde ulkoilemaan lähiluontoon Uutelaan ja Kallahdenniemeen ja tapaa samalla Helsingin kaupungin luontoväkeä maastossa. Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden luonto ja ympäristötietoisuus -tiimi jalkautuu kahtena iltana Vuosaaren lähiluontoon haastattelemaan paikallisia ulkoilijoita. Teemana on kävijöiden kokemus lähiluonnosta ja Helsingin luontopalveluiden parantaminen. Kallahdenniemessä tapaat myös Staran luontovalvojan.

– Vuosaarelaiset liikkuvat hyvin aktiivisesti upeassa lähiluonnossaan. Tapahtumien tavoitteena on jakaa asukkaiden kanssa ajatuksia, siitä miten lisääntyvä virkistyskäyttö ja luontoarvojen säilyttäminen yhteensovitetaan, kertoo tiimipäällikkö Kaisa Pajanen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Myös SATAKOLKYT-hanke on mukana tapahtumissa ja kannustaa kokeilemaan roskapihtejä ja siivoamaan Vuosaaren rantaviivaa. SATAKOLKYT toimittaa tapahtumiin roskapihdit, hanskat ja roskapussit. Tapahtumassa voi pyöräyttää rantalomaonnenpyörää ja löytää uusia retkikohteita.

– Vuosaarelaiset ovat siivonneet roskia rannoilta ahkerasti heti hankkeemme alusta alkaen, sanoo SATAKOLKYT-koordinaattori Karoliina Eronen.

Rannoilta löytyy niin meren tuomia kuin ulkoilijoiltakin jääneitä roskia. Muoviroska hajoaa meressä Itämeren eliöille haitalliseksi mikromuoviksi. Roskaretkelle Vuosaaren rannoille voi lähteä muulloinkin, sillä roskapihdit voi lainata Vuosaaren kirjastosta.

Tapahtumat järjestetään kello 16–20 tiistaina 17.8. Uutelassa ulkoilupolun varrella Nuottaniemen grillikatoksen tuntumassa ja torstaina 19.8. Kallahdenniemessä uimarannan kahvilarakennuksen lähellä.

Saat lisätietoja vastuullisesta luonnossa liikkumisesta www.hel.fi/pysypolulla sekä SATAKOLKYT-hankkeesta ja interaktiivisesta rantakartasta www.satakolkyt.fi