IL: Huumekuski pakeni hurjalla vauhdilla poliisia

Sunnuntaiyönä 13.3. Helsingin Heikinlaaksosta pakonsa aloittanut kuski ajoi autoaan vaarallisesti esimerkiksi vastaantulevien kaistalla. Kehä III:lla nopeus oli pahimmillaan 200 km/h. Kallvikintien kohdalla Itäväylällä poliisi yritti pysäyttää paon piikkimatolla, mutta kuski onnistui ajamaan puhjenneilla renkailla Puotilan metroasemalle saakka, missä auto pysäytettiin poliisien saarrolla. 

Autoa ajanut nainen yritti mennä takapenkille kahden muun matkustajan sekaan, mutta hänen oli nähty kuljettavan ajoneuvoa. Naiselle tehty pikatesti huumausaineista osoitti 1990-luvun alkupuolella syntyneen naisen käyttäneen huumausainetta, lisäksi huumeita löytyi hänen hallustaan. Auto oli viety väärän henkilöllisyyden turvin vantaalaisesta autoliikkeestä koeajoon pari päivää aiemmin, ja autosta löytyi myös varastetuksi epäiltyä omaisuutta.

Huumekuskinaista epäillään esimerkiksi liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden lisäksi huumausainerikoksesta. Naisella on paljon entisyyttä autovarkauksien saralla.

Asiasta uutisoi Iltalehti.