Paulig investoi 25 miljoonaa euroa Vuosaaren paahtimon uudistuksiin

Pauligin kahvipaahtimo sijaitsee Vuosaaren sataman liepeillä.

Pauligin kahvipaahtimo sijaitsee Vuosaaren sataman liepeillä.

Paulig investoi 25 miljoonaa euroa uusiin pakkauslinjoihin ja kuormalavojen lastausmoduuleihin Vuosaaren kahvipaahtimollaan. Uudet pakkauslinjat paitsi lisäävät kapasiteettia ja tuottavuutta, mutta myös mahdollistavat kierrätettävän materiaalin käytön kahvipakkauksissa.

Tällä hetkellä 85 prosenttia Pauligin kuluttajapakkauksista on kierrätettäviä. Yhtiön tavoitteena on kaikkien pakkausten kierrätettävyys vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi Pauligin painopiste on erityisesti tortilloiden ja kahvin pakkauksissa. Uusi investointi Vuosaaren kahvipaahtimoon on merkittävä edistysaskel kohti vuoden 2025 tavoitetta.

– Tämän investoinnin ansiosta pystymme tehostamaan toimintaa, koska tulevat pakkauslinjat toimivat nykyistä linjaa nopeammin ja niillä voidaan myös käyttää kierrätettäviä kahvipakkauksia, toteaa Pauligin toimitusketjusta ja hankinnasta vastaava johtaja Thomas Panteli.

Uusia mahdollisuuksia ja ympäristöhyötyjä lippulaivatehtaalla

Lähivuosina toteutettavan investoinnin myötä Vuosaaren tyhjiöpakkaus- ja kuormalavojen lastausratkaisu uudistetaan. Paahtimossa otetaan käyttöön kolme uudistettua korkean kapasiteetin tyhjiöpakkauslinjaa ja parannetaan tyhjiöpakkaukset kuormalavoille lastaavaa järjestelmää. Ensimmäinen pilottiyksikkö asennetaan ensi vuoden alkupuolella. Investointipäätös tuo mukanaan myös merkittäviä ympäristöhyötyjä, kun pakkaus- ja kahvijätteen määrä vähenee.

Vuonna 2020 Vuosaaren paahtimosta tuli Pauligin ensimmäinen tuotantolaitos, jonka hiilineutraalius on sertifioitu ja sille myönnettiin rakennuksena CarbonNeutral®-sertifiointi. Paahtimorakennuksen päästöjä on vähennetty 98 % vuodesta 2014, ja loput päästöt kompensoidaan hiilirahoitusprojektien avulla. Paahtimossa on toteutettu myös ainutlaatuinen hukkalämmön talteenottoprojekti. Paulig tuottaa Vuosaaressa 100 miljoonaa kahvipakettia vuodessa, ja tuotannossa on yli 200 erilaista lopputuotetta.