Vuosaaren roskatalkoilla mahtava menestys

Tässä on vain murto-osa viikonlopun saaliista. Kasan päällä tyytyväisenä Roska päivässä Vuosaari -ryhmän perustaja ja pitkän linjan roska-aktiivi Tuula Syrjälä.

Tässä on vain murto-osa viikonlopun saaliista. Kasan päällä tyytyväisenä Roska päivässä Vuosaari -ryhmän perustaja ja pitkän linjan roska-aktiivi Tuula Syrjälä.

Vuosaarelaisia kutsuttiin 23.–24.4. mukaan yhteiseen roskienkeruutapahtumaan, jossa kerättiin luontoon kuulumatonta roskaa kaupunginosan yleisiltä alueilta. Tapahtuman taustalla on Roska päivässä Vuosaari -ryhmä sekä Helsingin kaupungin Puistotalkoot-vapaaehtoistyön konsepti. 

Onnistunut tiedotus, kaunis sää ja hyödyllinen yhteinen tekeminen houkutteli mukaan huikean määrän talkoolaisia: järjestäjien arvion mukaan yhteensä ainakin 120 henkeä viikonlopun aikana! Kerättyä roskaa kertyi toistasataa erikokoista säkillistä, jotka  koottiin vielä talkoiden lopuksi noutopaikkoihin kaupungin noudettaviksi. Talkookahvit tarjosivat Vuosaaren McDonald’s, Urheilutalon Cafeteria Vuokki sekä K-Market Rastila. Vuosaaren kirjasto tulosti mainoksia ja Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy sekä Vuosaari-lehti ja Helsingin Uutiset tarjosivat niille näkyvyyttä. Lämmin kiitos kaikille kerääjille ja kaikille yhteistyökumppaneille!

– Roskatalkoille oli Vuosaaressa iso tilaus, sillä suuressa ja kauniissa kaupunginosassamme roskaaminen on ollut ongelma jo pidempään. Moni vuosaarelainen toimiikin jo Helsingin kaupungin vapaaehtoisena puistokummina, tai on ottanut roskien keräämisen ympäristöstään muuten vain tavaksi. Sulaneiden lumien alta paljastuvien roskaröykkiöiden pois kerääminen helpottaa sekä kaupungin oman kunnossapidon että vapaaehtoisten työtä, talkoiden järjestäjä Anu Erel arvioi. 

Toukokuu on talkookuu

Talkoolaisten tarjoilut tarjosivat Vuosaaren McDonald’s, Urheilutalon Cafeteria Vuokki sekä K-Market Rastila.

Talkoolaisten tarjoilut tarjosivat Vuosaaren McDonald’s, Urheilutalon Cafeteria Vuokki sekä K-Market Rastila.

Roska päivässä Vuosaari -ryhmä on jo suunnitellut talkoille paljon toivottua jatkoa: toukokuu on talkookuu, jolloin järjestetään pienempiä talkoita eri puolilla Vuosaarta: Talkootiistait, klo 18–20: ti 3.5. lähtöpaikkana Pohjoinen ostari, S-marketin edestä, Mustalahdentie 2, ti 17.5. lähtöpaikkana Meri-Rastilan tori, ostarin edestä, 31.5. lähtöpaikkana Aurinkolahden K-Marketin edusta, Leikosaarentie 48.

Liittymällä Facebookissa Roska päivässä Vuosaari -ryhmään voit seurata tulevia tapahtumia. Isommista talkoista pyritään ilmoittamaan myös  kyseisen alueen ilmoitustauluilla. Kuka tahansa voi järjestää Helsingin kaupungin Puistotalkoot-konseptin mukaiset talkoot, joista löytyy lisätietoja kaupungin verkkosivuilta. Roska päivässä Vuosaari -Facebook-ryhmässä voi myös ideoida talkoita, kysellä apua ja ilmoittaa tapahtumista.

Roska päivässä Vuosaari -ryhmän tarkoitus on löytää upean Vuosaaremme siisteydestä kiinnostuneita ihmisiä, jotka eivät arkaile luontoon kuulumattomien roskien pois siivoamista ja jotka haluavat myös vaikuttaa roskaamisen vähentämiseen. Ryhmän on perustanut puistokummi, roska- ja kaupunginosa-aktiivi Tuula Syrjälä. 

– Tehdään yhdessä parhaamme viihtyisämmän kaupungin sekä meitä lähellä olevan meren ja kauniiden luontoalueittemme puolesta, huikkaa Tuula, johon me monet olemme Vuosaaressa jo törmänneetkin hänen päivittäisillä roskienkeruukierroksillaan. 

Teksti ja kuvat: Sirpa Seppä ja Anu Erel