Antti Kolin uusin kirja neuvoo luonnon monimuotoisuuden tukemisessa

Kettukin viihtyy kaupungissa.

Kettukin viihtyy kaupungissa.

Valokuvaaja, tietokirjailija Antti Kolilta on jälleen ilmestynyt uusi teos nimeltään Perhosbaarista liskonpetiin. Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa tukea ympäristön monimuotoisuutta pihalla, puutarhassa ja lähiluonnossa. Teos tarjoaa käytännöllisiä keinoja eläinlajien hyvinvoinnin ja runsauden sekä kasviston monimuotoisuuden lisäämiseen.

Keskeistä on etenkin hallittu hoitamattomuus ja luonnonmukainen kasvillisuuden lisääminen. Avuksi ovat myös oikeanlainen maaperän hoito ja vaikkapa lintujen ruokinta. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Lammikoissa on monenlaista elämää.

Lammikoissa on monenlaista elämää.

Kirja antaa vastauksen esimerkiksi kysymyksiin mitkä ovat perhosten suosikkikukkia, kuinka madot saadaan viihtymään kompostissa, millainen on siilille mieluisa pesä, miten kyy karkotetaan kotipihasta ja miten hyönteishotelli tai linnunpönttö rakennetaan? 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Pikkulepinkäinen

Pikkulepinkäinen.

Kotipihallakin voi hidastaa ilmastonmuutosta ja torjua lajikatoa monin tavoin.

– Vastuullinen pihan ja puutarhanhoito tarjoaa paljon iloa ja mielekkyyttä. Luonnon hyväksi kannattaa toimia jo omalla pihalla, vuosaarelainen Antti Koli patistaa.

Kirjassa kerrotaan myös matelijoista.

Kirjassa kerrotaan myös matelijoista.

Tätä näppärää opaskirjaa koristavat Antti Kolin upeat valokuvat.

Teksti: Eero Honkanen
Kuvat: Antti Koli

Antti Koli: Perhosbaarista liskonpetiin –Näin tuet pihan ja puutarhan monimuotoisuutta. Kustantaja: Kirjapaja 2022. Sivumäärä: 167 sivua.

Antti Koli: Perhosbaarista liskonpetiin –Näin tuet pihan ja puutarhan monimuotoisuutta.
Kustantaja: Kirjapaja 2022. Sivumäärä: 167 sivua.