Aurinkolahden peruskoulun Ellen Ollikainen selviytyi Metsävisan finaaliin 20 000 kisaajan joukosta

Kisatehtäviä ratkottiin Tuusulan metsissä.

Kisatehtäviä ratkottiin Tuusulan metsissä.

Metsävisa on valtakunnallinen yläkoululaisten metsätietokilpailu, johon on vuodesta 1982 alkaen osallistunut reilusti yli miljoona suomalaista. Metsävisassa oppilaat tutustuvat metsäasioihin laaja-alaisesti eri näkökulmista.

Noin puolet Suomen yläkouluista osallistui Metsävisan alkukilpailuun helmikuussa. Metsävisan finaaliin valittiin 50 yläkoululaista ympäri Suomea 20 000 alkukilpailuun osallistuneen joukosta. Yksi 19. ja 20.5. pääkaupunkiseudulla järjestettyyn finaaliin selvinneistä oli Aurinkolahden peruskoulun 8.-luokkalainen Ellen Ollikainen.

– Olin yllättynyt, että pääsin finaaliin. Vaikeinta finaalissa olivat metsätalouteen ja metsän hoitamiseen liittyvät kysymykset, lukioon yläasteen jälkeen tähtäävä Ollikainen sanoi finaalin jälkeen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kisaajia tehtävärasteilla.

Kisaajia tehtävärasteilla.

Finaali avattiin keskustakirjasto Oodissa ja kisatehtäviä ratkottiin Tuusulan Ruotsinkylän tutkimusmetsässä. Perjantaina 19.5. kisaajat vierailivat Vantaalla Heurekan tiedekeskuksessa, ja finaalin voittajat julkistettiin Osuuspankin pääkonttorilla Vallilassa. Metsävisan voitti juvalainen Taito Vanhanen, Ellen Ollikainen ei yltänyt neljän parhaan joukkoon.

Kahden päivän loppukilpailun välissä kisaajat yöpyivät Vantaan Hämeenkylän kartanossa, jossa heille oli järjestetty monipuolista tekemistä. Aurinkolahdessa asuva Ollikainen kertoi, että kaikkein mukavinta finaalissa oli tutustuminen muiden koulujen oppilaisiin.

Teksti: Antti Honkanen
Kuvat: Vilma Issakainen