Ravintolan pihalla ampunut tuomittiin käräjäoikeudessa

Kaivonkatsojantien pikaruokaravintola McDonald’sin edessä ammuskeltiin laittomalla aseella auton apukuskin ikkunasta alkuyöstä 4.6.2022. Vuosaari-lehti uutisoi asiasta tuoreeltaan. Poliisit hälytti paikalla olleet silminnäkijät, ammuskelussa ei sattunut henkilövahinkoja. Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni Vuosaaressa pian ammuskelun jälkeen, tapaus liittyi kahden katujengin väliseen vihanpitoon.

Syyttäjä vaati kahdelle miehelle tuomiota muun muassa tapon yrityksestä. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi aseella ampuneen 24-vuotiaan miehen kolmesta laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen, hänet määrättiin lisäksi maksamaan korvauksia laittoman uhkauksen uhreille 500 euroa per uhkailtu. Ampujan autoa kuljettanut 19-vuotias mies sai 60 päiväsakkoa rikoksentekijän suojelemisesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.