Poliisi epäilee katujengien välienselvittelyn johtaneen murhan yritykseen Kaivonkatsojantiellä – havaintoja kaivataan

Helsingin poliisi tiedotti keskiviikkona 8.6., että se tutkii epäiltyä murhan yritystä. Epäilty rikos tapahtui Kaivonkatsojantiellä perjantain ja lauantain välisenä yönä 4. kesäkuuta kello yhden jälkeen.

Poliisi epäilee teosta 23- ja 18-vuotiaita miehiä. Asianomistajat ovat 19- ja 20-vuotiaat miehet.

Alustavien selvitysten perusteella poliisi epäilee, että tapaus liittyy kahden katujengin välienselvittelyyn ja vihanpitoon. Poliisi ei kerro ryhmien nimiä, koska jengien tavoitteena on julkisuuden saaminen.

Helsingin poliisi on useaan otteeseen kertonut julkisuudessa, että jengien kynnys käyttää ampuma-asetta on madaltunut viime aikoina. Pienikin erimielisyys voi johtaa ammuskeluihin tai muunlaiseen raakaan väkivaltaan.

Murhan yrityksen selvittäminen alkoi, kun kaksi autoilijaa ilmoittivat Vuosaaressa päivystävälle poliisipartiolle, että pikaruokaravintolan pihassa ammutaan. Useita partioita saapui ampumispaikalle.

Uhrit kertoivat partioille, että heitä kohti oli ammuttu hetki sitten. He olivat hakeneet ruokaa ja seisoneet sen jälkeen parkkipaikalla, kun heidän kohdalleen oli pysähtynyt epäiltyjen auto. Epäillyt ja 19-vuotias uhri keskustelivat hetken.

Auto alkoi ajaa poispäin lyhyen sananvaihdon jälkeen. Tällöin toinen epäillyistä ampui apukuskin paikalta useita laukauksia kohti asianomistajia, jotka olivat vierekkäin. Heidän kaverinsa seisoi hieman kauempana. Laukaukset eivät osuneet keneenkään.

– Paikalla oli jonkin verran ihmisiä, jotka jonottivat pikaruokaravintolaan. Poliisi pyytää heiltä ja muilta todistajilta havaintoja tapahtumista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm.

Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni Vuosaaressa pian murhan yrityksen jälkeen. Autossa ei ollut muita. Poliisi löysi autosta luvattoman aseen, minkä takia miehiä epäillään myös ampuma-aserikoksesta.

Kaikki tiedot tapahtumista pyydetään välittämään numeroon 046 922 4651 tai vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi. Poliisi kiittää avusta jo etukäteen.