Eeron erikoinen: New York – Vuo York?

Kallahteen laaditaan kaupungin toimesta uusia suunnitelmia. Suunnitteluperiaatteet koskevat alueen täydennysrakentamista, palveluiden, liikenneratkaisujen ja virkistysalueiden kehittämistä. Hyvä, jos noita viimeksi mainittuja kohtia kohennetaan. Täydennysrakentaminen hieman ihmetyttää – mihin erittäin tiiviillä alueella enää voidaan rakentaa? Tarkoittaako se ehkä Meri-Rastilan mallin mukaista matalien Hekan talojen korvaamista korkeammilla rakennuksilla Hiekkalaiturintiellä ja Kalkkihiekantiellä? Toivottavasti ei entisestään niukkojen viheralueiden nakertamista asuinkäyttöön?

Suunnittelualueeseen on otettu mukaan myös alue Aurinkolahden puolelta, johon kuuluvat Lillkallvikin puisto kokonaisuudessaan ja Aurinkolahden puolella oleva pysäköintialue.

No, tarkemmat suunnitelmat selvinnevät esimerkiksi ottamalla osaa 8.2. järjestettävään Uutta Itä-Helsinkiä -verkkotilaisuuteen tai kaupungin verkkosivuilta tai kirjaston ilmoitustaululta. Näihin, kuten suunnitelmiin yleensä, on asukkaiden ja taloyhtiöiden syytä ottaa kantaa heti alkuvaiheessa. Valitettavan usein moni herää vasta siinä vaiheessa, kun päätökset on jo nuijittu pöytään ja kaivuri pyörii pihassa.

Uudet pilvenpiirtäjät Vuosaaren keskustassa hipovat jo taivaita. Tuleeko Vuosaaresta Suomen New York? Vuo York? Toivottavasti hyvässä eikä pahassa. Tuumailee ikuinen pessimisti.

Onneksi tältä saareltamme erämaatakin löytyy. Esimerkiksi kauriit pyörivät jaloissa miltei päivittäin. Ja niiden perässä tulevat pedot Sipoon korpien kautta Mustavuoreen ja Uutelaan. Ruokaa niille täällä riittää. Ja tänä päivänä kuulemma myös paksusti voiville rotille, kun piittaamattomat asukkaat eivät osu roskapusseillaan Lauri Markkasen tehokkuudella roska-astiaan.

– Meilläpä kaikki on siis suurempaa, taloista ja rotista lähtien.

Eero Honkanen
eero.honkanen(at)vuosaarilehti.fi

Tällä pakina-palstalla ihmetellään elämää vuosaarelaisin silmin.