Vuosaaren Purjehtijoiden Teemu Rantanen voitti jääpurjehduksen Suomen mestaruuden

Kotivesillään Kallahden selällä purjehtinut Teemu Rantanen (L-137) kiersi ylämerkkiä vauhdikkaasti.

Kotivesillään Kallahden selällä purjehtinut Teemu Rantanen (L-137) kiersi ylämerkkiä vauhdikkaasti.

Kallahden selällä Vuosaaressa purjehdittiin 11.–12.3. jääpurjehduksen SM-kisat vauhdikkaissa ja vaikeissa lumisissa olosuhteissa. Kisoissa oli 26 osallistujaa ympäri Suomea ja purjehtijoita myös Virosta. 

Vuosaaren Purjehtijoiden (VP) Teemu Rantanen voitti jo kolmannen kerran peräkkäin vauhdikkaimman purjehdusluokan Suomen mestaruuden. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Rantapuiston hiekkarannalla SM-mitalistit vasemmalta John Winqvist  (NJK), Teemu Rantanen (VP) ja Kimmo Peltonen (KP/Kokkola).

Rantapuiston hiekkarannalla SM-mitalistit vasemmalta John Winqvist (NJK), Teemu Rantanen (VP) ja Kimmo Peltonen (KP/Kokkola).

Lauantaina 11.3. Kallahden selällä oli kova tuuli ja lumisade, sunnuntaina auringonpaisteessa jääpursien menoa hidasti satanut lumipeite. Hotelli Rantapuisto toimi kilpailukeskuksena ja alue tarjosi loistavat puitteet kilpailun järjestämiseen.

Jääpurjehduksessa luokkana on DN-pursi ja kisat purjehditaan luonnonjäillä, parhaimmillaan vauhdit voivat kohota reilusti yli 100 km/h. 

Suomessa on noin 50 jääpurjehtijan aktiivinen porukka ja lisätietoa kisoista ja uusille harrastajille järjestettävistä tutustumistilaisuuksista löytyy DN-liiton sivuilta icesailing.fi