Viikingit jääkiekon pudotuspeleissä

Ottelussa Jäähonkaa vastaan erikoista oli se, että Viikinkien kaikki kahdeksan maalia teki eri pelaaja.

Ottelussa Jäähonkaa vastaan erikoista oli se, että Viikinkien kaikki kahdeksan maalia teki eri pelaaja. Kuva: Sammy Petrell

Viikingit pelasi lauantaina 24.2. runkosarjan viimeisen ottelunsa Matinkylässä Jäähongan vieraana. Kotijoukkue Jäähonka oli jo sinetöinyt kolmannen sijan sarjataulukossa ennen ottelua, joten panosta heidän osaltansa ei ottelussa ollut.

Viikingeillä sen sijaan oli mahdollisuus varmistaa viides sija voitolla, jota joukkue pyrkikin hakemaan. Viikingit ottikin ottelun alusta asti komentoonsa viemällä ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 0–2.

Toinen erä oli käytännössä kokonaan itäläisten näytöstä, kun sarvipäät veivät erän näytöstyyliin numeroin 2–6. Viimeinen kolmas erä oli lähinnä kosmeettinen, eivätkä ottelun loppulukemat 3–8 jättäneet voittajasta epäselvyyttä.

Erikoista ottelussa oli se, että Viikingeistä löytyi peräti kahdeksan eri maalintekijää. Viikinkien maalit tekivät Eero Virkamäki, Eelis Uuttu, John Gästrin, Ilmari Rauhala, Oliver Obolgogiani, Markus Immonen, Henry Kari ja Joona Sihvonen. Viikinkien maalilla debyyttinsä tehnyt Topi Hänninen urakoi 49 torjunnan edestä täten vieden ansaitusti ottelun MVP-pystin itselleen.

Pudotuspelien ekassa ottelussa tappio

Pudotuspelien ensimmäinen kierros, paras kolmesta -sarja alkoi heti tiistaina 27.2. kohtasi kotiedun itselleen saaneen GrIFK:n Kauniaisissa. Viikingit hävisi ekan ottelun maalein 3–0.

Torstaina 29.2. pelataan sarjan toinen osaottelu Vuosaaren Aimo Mäkinen Areenalla (Pallokuja 6) kello 18.50 alkavassa mittelössä. Torstain 29.2. Vuosaaren otteluun on vapaa pääsy.

Mahdollinen kolmas ottelu pelataan Kauniaisissa tarvittaessa, ja sen pelin aikataulu selviää myöhemmin. Seuraamalla Viikinkien sometilejä pysyy parhaiten ajan tasalla joukkueen tapahtumista ja aikatauluista (Instagram ja Facebook: viikingitedustus).

2. divisioona, lohko 1:n pudotuspeliparit, suluissa sijoitus lohkossa

(3.) Jäähonka–Wolf (6.)
(1.) Jää-Ahmat–KelA (8.)
(2.) Tuuski–HAKI (7.)
(4.) GrIFK–Viikingit (5.)

2. divisioona, lohko 1, runkosarjan lopullinen sarjataulukko

Jää-Ahmat 62
TuusKi 62
Jäähonka 51
GrIFK 46
Viikingit 43
Wolf 40
HAKI 35
KelA 29
KHT 28
NKV 9