Miehelle neljä vuotta vankeutta lapsen raiskaamisesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 19.3.2024 23-vuotiaan vuosaarelaismiehen, joka raiskasi asunnollaan 14-vuotiaan tytön, neljän vuoden vankeuteen. Miehen tulee lisäksi maksaa uhrilleen 5 500 euron kärsimyskorvaukset.

Tuomittu ja uhri eivät olleet ennestään tuttuja toisilleen, vaan he olivat viestitelleet Snapchat-sovelluksessa ja sopineet tapaavansa Järvenpäässä marraskuussa 2023. Mies haki ystävänsä kanssa autolla uhrin sekä hänen samanikäisen ystävänsä autolla Järvenpäästä ja menivät miehen asunnolle Vuosaareen.

Sijoituspaikastaan karussa olevalla tytöllä ei ollut paikkaa, jossa yöpyä. Asunnolla mies tarjosi tytölle alkoholia ja kannabista sekä raiskasi tämän. Sukupuoliyhteys oli keskeytynyt, kun uhrin ystävä tuli huoneeseen. Tämän jälkeen 14-vuotiaat poistuivat asunnolta ja soittivat hätänumeroon.

Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen ja odotti käräjäoikeuden päätöstä vapaudessa. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeuden päätöksestä uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Lue lisää aiheesta: