Vuosaarta 1900-luvun vaihteessa

Sundin perheen talo Fredrikshem Airoparintien päässä 1900-luvun vaihteessa. Talon paikalla ovat nyt Airoparintie 13 rivitalot. Tiedon mukaan ratsain liikkuneet kasakat majoittuivat tässä talossa. Talo purettiin 1970-luvulla.

Sundin perheen talo Fredrikshem Airoparintien päässä 1900-luvun vaihteessa. Talon paikalla ovat nyt Airoparintie 13 rivitalot. Tiedon mukaan ratsain liikkuneet kasakat majoittuivat tässä talossa. Talo purettiin 1970-luvulla.

Edith Sund 1900-luvun vaihteessa. Tyttö kävi Nordsjö-Botbyn ruotsinkielistä kansakoulua Rantakiventiellä vuosisadan vaihteessa. Edith oli nämä kuvat lähettäneen, edelleen Vuosaaressa asuvan Jan-Olof  Sillmanin isoisän täti. Sillmanin isoisän veli omisti kasvitarhat ja maa-alueet, jotka sijaitsivat nykyisten rivitalojen paikalla Hankaintiellä ja Airoparintiellä.

Kuvassa Fredrik Sund perheineen. Fredrik myi muun muassa maitoa Helsingin keskustaan. Keskellä perheen nuorin lapsi Edith Sund.

Kuvassa Fredrik Sund perheineen. Fredrik myi muun muassa maitoa Helsingin keskustaan. Keskellä perheen nuorin lapsi Edith Sund.

Vuosaaren ensimmäinen opettaja Hilma Lassenius toimi opettajana Rantakiventiellä sijainneessa ruotsinkielisessä kansakoulussa. Ensimmäinen koulu paloi 18.3.1901 ja nopeasti rakennettu uusi koulu aloitti samalla paikalla jo 4.10.1901.

Vuosaaren ensimmäinen opettaja Hilma Lassenius toimi opettajana Rantakiventiellä sijainneessa ruotsinkielisessä kansakoulussa. Ensimmäinen koulu paloi 18.3.1901 ja nopeasti rakennettu uusi koulu aloitti samalla paikalla jo 4.10.1901.

Lehtileikkeessä kerrotaan Sundin perhettä Rastilassa kohdanneesta hevosvarkaudesta.  Hevonen löytyi, varkaita ei.

Kuvakopiot: Jan-Olof  Sillman

lehtileikkeessä kerrotaan Sundin perhettä Rastilassa kohdanneesta hevosvarkaudesta. Hevonen löytyi, varkaita ei.