Viikinkien B-juniorit kiekkolegendan opissa

Reijo Ruotsalainen (oikealla) opasti Viikinkien B-junioreita tiistaina 23.10. Vuosaaren jäähallissa.

Viikinkien B-juniorit saivat tiistaina 23.10. vieraan jääkiekon huipulta, kun kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, puolustajalegenda Reijo Ruotsalainen vieraili Vuosaaressa ja veti joukkueelle jääharjoituksen.

Oulun Kärppien kasvatti pelasi urallaan yli tuhat peliä, voitti Suomen mestaruuden, kolme Sveitsin mestaruutta ja edusti NHL:ssä New York Rangersia, New Jersey Devilsiä ja Edmonton Oilersia. Maajoukkueessa Ruotsalainen oli voittamassa historiallista olympiahopeaa 1988. Hänet tunnetaan yhtenä aikakautensa parhaana luistelijana.

Valmentajauransa Ruotsalainen aloitti Pohjois-Amerikassa. Euroopassa hän on valmentanut Kärppiä, Jukureita, itävaltalaista EC Salzburgia ja saksalaista suurseuraa Kölner Haiea.

– Vedimme Viikinkien kanssa puolentoista tunnin kokonaisharjoituksen, joka alkoi lämmittelypelillä ja parilla kierrolla. Kierroissa tavoittelin hyökkääjien ajoitusta ja pakkien kiekollista liikettä sekä syöttöä. Pakkien omassa harjoitteessa treenasimme yhteistyötä, syöttöä ja vastaanottoa. Hyökkääjät puolestaan hioivat suoria hyökkäyksiä ja maalintekoa. Harjoitus päätettiin peliosioon, Ruotsalainen kertoi.

Viikinkien B-juniorit pelaa poikien Mestiksen karsinnassa ja tavoittelee seuran historian ensimmäistä B:n Mestis-paikkaa. Joukkue on karsintaviivan yläpuolella, kun hieman yli puolet peleistä on takana. Kovatasoisen lohkon pelit päättyvät joulukuussa.

– Joukkueessa on hyvänkokoisia, liikkuvia pelaajia, joiden suoraluistelu on tasokasta. Suunnanmuutoksiin ja lähtönopeuteen kannattaa puolestaan keskittyä. Peli on rytmittämistä ja liikkeelle lähtemistä. Sekä yksilön oma peli että joukkueen pelaaminen rytmittyvät niiden kautta, Ruotsalainen sanoi.

– Syöttäminen ja syötön vastaanotto ovat tärkeitä taitoja. Peli ei nopeudu, jos syötöt ovat huonoja. Poikien täytyy muistaa keskittyä jokaiseen suoritukseen, hän jatkoi.

Viikinkien päävalmentaja Petri Markovaara oli tyytyväinen Ruotsalaisen visiittiin ja pojille antamiin oppeihin. Yhteistyön jatkuminen on mahdollista.

– Reksa on entinen huippupelaaja ja menestynyt ammattivalmentaja – ja se näkyi. Halusimme rikkoa poikien harjoitusarkea ja antaa heille jotain uutta. Reksan vierailu oli hieno kokemus meille kaikille, Markovaara totesi.