Into-tonttu, joulun pelastaja!

Raili Mikkanen, Harri Tarkka: Into-tonttu pelastaa joulun.

Raili Mikkanen, Harri Tarkka:
Into-tonttu pelastaa joulun.

Raili Mikkanen, Harri Tarkka:
Into-tonttu pelastaa joulun.
Kustantaja: Minerva kustannus Oy 2018.
Sivumäärä: 30 sivua.
Saatavuus: kustantajalta tai hyvin varustetuista kirjakaupoista.
www.minervakustannus.fi

Vuosaarelainen lastenkirjailija Raili Mikkaselta on ilmestynyt uusi lastenkirja nimeltään Into-tonttu pelastaa joulun. Kirjan on hauskasti kuvittanut kokenut ja arvostettu kuvittaja Harri Tarkka.

Raili Mikkanen on palkittu monin kirjallisuuspalkinnoin. Muun muassa vuonna 2012 hän sai Anni Swan-palkinnon ja vuonna 2011 Suomen Tietokirjailijoiden Tietopöllö-palkinnon. Kirjailija-toimittaja Mikkasen tuotteliaasta kädestä on syntynyt jo yli 60 teosta. Parhaiten hänet ehkä muistetaan Histamiini-lastenkirjoistaan.

Mikkasen uusin, Into-tonttu pelastaa joulun, on hauska ja pienimuotoinen tarina tontusta, jonka joulupukki lähettää lahjanvientimatkoillaan pulassa olevia tonttuja pelastajaksi. Aattoillan hässäkässä voi tapahtua kaikenlaista: liikaa torttuja syönyt tonttu voi vaikka juuttua mahastaan savupiippuun tai lasten lahjoista innostunut tonttu ei malta lopettaa lahjoilla leikkimistä.

Raili Mikkasen hauskaa joulutarinaa ryydittää Harri Tarkan lennokas kuvitus. Tarkka on etevä kuvaamaan liikettä; porot lentävät kuin piirretyssä filmiä katsoisi.

Mikkasen ja Tarkan uusin satukirja sopii mainiosti joululahjapaperiin käärittynä perheen pienimmille!

Kirja-arvio: Eero Honkanen