Vuosaaren Joulupolulla seikkaillaan jo seitsemättä vuotta!

Kaksi tonttutyttöä.

Vuosaaren Joulupolun tonttutytöt ovat valmiita lauantaina 1.12. järjestettävään tapahtumaan.

Järjestöt, harrastusryhmät ja yrittäjät Itä-Helsingistä ovat jälleen yhdistäneet voimansa Vuosaaren Joulupolun järjestämiseksi Uutelan ulkoilualueelle. Kaikki ovat tervetulleita koko perheen ilmaistapahtumaan merellisen Uutelan luonnonkauniisiin maisemiin lauantaina 1. joulukuuta 2018 kello 12–17. Joulupolku johdattaa kulkijat 2,4 kilometrin mittaiselle matkalle mitä erilaisimpien hauskojen ja yllättävien aktiviteettien ja tapahtumapisteiden läpi.

Taidetta ja valon juhlaa

Vuosaaren Joulupolkuun liittyy Valon Juhla -kulkue, joka lähtee matkaan klo 11.30 Vuosaaren metroasemalta Valon Neidon vanavedessä kohti Kahvila Kampelaa. Kello 17 metroaseman liepeillä tapahtuu jälleen, kun kauppakeskus Columbus järjestää ilotulituksen joulukuun alkamisen kunniaksi.

Joulupolulla pääsee nauttimaan myös taiteesta. Taiteilija Heidi-Annica Ljungqvist tuo polulle teoksen ”Vapaa virta”. Kyseessä on kierrätysmateriaaleista valmistettu ympäristötaideteos vaelluskalojen ja virtaavien vesien puolesta. Valokuvataiteen museo puolestaan koristaa toimintapisteensä sädehtivin värivaloin.

Yhteistoimin nuorison hyväksi

Tänä vuonna Joulupolun saapuu avaamaan Helsingin kaupungin kulttuurista, liikunnasta, nuorisotyöstä ja kirjastoista vastaava toimialajohtaja Tommi Laitio. Läpi vuosien Joulupolun kantavana teemana on ollut lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy, ja meillä kaikilla onkin kädessämme avaimet siihen, että syrjäytyneitä nuoria olisi vähemmän. Avajaiset pidetään kello 12 Kahvila Kampelan edessä, ja Joulupolun tapahtumarastit ovat avoinna koko iltapäivän kello 17 asti.

Jokaisella toiminta- ja tapahtumapisteellä erilaista ohjelmaa

Vuosaaren Joulupolulla on mukana yli 50 erilaista toiminta- ja tapahtumapistettä. Pisteillä pääsee esimerkiksi poni- ja koiravaljakkoajeluille, rapsuttelemaan alpakoita, katsomaan teatteri-esityksiä, seikkailemaan ja liikkumaan joulun hengessä sekä osallistumaan arpajaisiin ja maistelemaan joulun makuja. VisitVuosaari-hankkeen massiivinen jättiteltta kokoaa alleen useita eri toimijoita, jotka tarjoavat joulupolkulaisille muun muassa keppihevostelua, kasvomaalausta, leirielämäkokemuksia, arvontoja, tietovisailua ja paljon, paljon muuta.

Joulupolun perinteinen koirapukukilpailu alkaa kello 14, jolloin on hyvä tilaisuus ihastella tapahtuman nelijalkaisia osanottajia tai vaikka osallistua kilpailuun itsekin oman karvakorvakaverin kanssa. Joulutorilla puolestaan on myytävänä perinteisiä käsintehtyjä jouluesineitä ja leivonnaisia. Siellä kannattaa pyörähtää poimimassa parhaat joululahjaideat ja mieluisimmat paketit omankin kuusen alle. Ne kävijät, jotka uskaltavat ottaa askeleen sivupolulle, voivat suunnistaa lähistöllä olevalle Skatan tilalle, jonne tilan väki on luonut lumoavan joulutunnelman.

Tonttutytöt Joulupolun kävijöiden apuna

Vuosaaren Joulupolulla pääsee tietysti tapaamaan myös koko joulun päätähtiä, Joulupukkia ja Joulumuoria. Kaksikolle kannattaakin vinkata, jos on malttanut olla koko vuoden erityisen kiltisti. Lisäksi Uutelassa kirmailee useampi tonttu, ja tänä vuonna Joulupolulle on saatu kaksi aivan uutta hiippalakkista hahmoa; Joulupolun upouuden info- ja asiakaspalvelupisteen iloiset tonttutytöt Tiuku ja Tuisku. Heidät tunnistaa sähäkänsinisistä lakeista ja leveistä hymyistä. Tiuku ja Tuisku ovat valmiina vastailemaan kaikkiin kysymyksiin ja ohjaamaan asiakkaita koko tapahtuman ajan. Infopisteeltä löytyy myös Joulupukin erityinen postilaatikko, johon voi jättää terveiset Korvatunturille.

Arpaonnea, hulppeita palkintoja ja somenäkyvyyttä

Joulupolulla on monia erilaisia pelejä, visoja ja arvontoja, joissa jokainen pääsee kokeilemaan onneaan. Tällä kertaa tapahtuman kimaltelevin palkinto on upea, kultainen timanttisormus, joka sädehtii joulun valoa 990 euron arvosta. Luvassa on myös kisailua matkalahjakortista ja useasta pienemmästä palkinnosta.

Arvontoihin voi osallistua myös Vuosaaren Joulupolun Facebook-sivuilla. Lisäksi Joulupolulle on luotu Instagram-tili nimellä vuosaarenjoulupolku. Tapahtuman sosiaalisen median kanavien kautta voi seurata, miten koko Joulupolku rakentuu pala palalta yhteisen tekemisen voimin. Ahkerasti päivittyvillä somekanavilla halutaan rakentaa vastavuoroisuutta ja yhteishenkeä tapahtuman kävijöiden kanssa ja samalla jakaa hauskoja, jouluisia hetkiä tapahtuman järjestämisen varrelta.

Vuosaaren Joulupolun infopiste.

Joulupolun infopisteeltä saa apua ja opastusta.

Seikkailemalla läpi Uutelan

Vuoden 2018 Joulupolulla on ennätysmäärä seikkailuja ja osallistavia tapahtumia. Esimerkiksi kaikki timanttisormusta havittelevat pääsevät etsimään kultaa metsästä, sillä korukilpailusta on tehty oikea aarrejahti. Polun varrelle on myös sijoiteltu erilaisia tarina- ja tehtäväpisteitä, joilla voi selvittää ratkaisua Joulupolun arvoitukseen. Salapoliiseja todellakin tarvitaan, sillä huhujen mukaan timanttisormuksen lisäksi löytäjää kaipaavat niin Joulupukin villasukka kuin Joulumuorin piparkakkureseptikin.

Vuosaaren hieno perinne

Idean äiti ja Joulupolun pääorganisaattori on Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun. Dursun odottaa Joulupolkua innolla ja iloitsee siitä, miten suuri vaikutus tapahtumalla on ollut koko Vuosaareen.

– Kaikki sai alkunsa ideasta ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Tämän tavoitteen toteutumisen lisäksi Joulupolku on tuonut esille alueen monipuolisuutta ja näyttänyt, miten laajoja mahdollisuuksia täällä on työ- ja vapaa-ajan toimintaan.

Vuosaari valittiin myös vuoden kaupunginosaksi 2017–2018 Kotiseutuliiton maanlaajuisessa kilpailussa. Palkitsemisperusteluissaan liitto korosti erityisesti Vuosaaren alueen asukasaktiivisuutta ja toimijoiden välistä yhteistyötä.

Olemme todellakin onnistuneet! Riina Dursun toteaa hymyssä suin.

– Tähän mennessä Joulupolulla on vieraillut yli 130 000 ihmistä. Nyt tapahtuma järjestetään seitsemännen kerran, ja se on osoitus siitä, mitä suomalaisella sisulla voi saada aikaan. Yhteisvoimin pienestäkin voi tehdä suurta!

Lauantaina 1.12.2018 kello 12–17 järjestettävän Vuosaaren Joulupolun lähtöpiste on Kahvila Kampelalla (Uutelantie).