Vuosaaren täydennysrakentamisesta

Vuosaari-lehdessä on viime viikkoina keskusteltu Vuosaaren täydennysrakentamisesta. Marraskuun viimeisessä numerossa oli esillä kaupunkiympäristön toimialan tiedote, joka käsitteli Vartionkylänlahden tulevaa suunnittelua. Tiedotteesta saattoi muodostua virheellinen käsitys, että Vuosaaren leirintäaluetta oltaisiin lähivuosina ottamassa asuntokäyttöön. Vaikka tästä on pitkän tähtäimen suunnitelmia, on linjattu, että leirintäalue säilyy toistaiseksi nykyisessä käytössään. Tästä on pidettävä kiinni.

Vuosaarelaisena kaupunginvaltuutettuna kannan laajemminkin huolta siitä, että alueellemme kohdistuvat kaavoitustavoitteet ovat varsin mittavia. Viheralueet ovat tärkeä osa Vuosaaren viihtyisyyttä, joten niitä on säilytettävä tarpeeksi. Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä päiväkotipaikkojen riittävyydestä on jo nyt haasteita. Kaavoituksen yhteydessä pitäisikin selkeästi saada takuut riittävistä palveluista myös tulevaisuudessa.

Ville Jalovaara, Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen (sd.)