Musiikkiluokkatoiminta jatkuu Vuosaaressa

Sähköpiano.

Sähköpiano.

Musiikkiluokat ovat rikastuttaneet Vuosaaren kulttuurielämää jo vuosikymmenien ajan.  Musiikkiluokkatoiminta alkoi täällä jo 1970-luvulla. Perinteisesti musaluokkalaiset aloittivat opintonsa Punakiventiellä Vuosaaren ala-asteella, josta siirryttiin Vuosaaren yläasteelle Koukkusaarentielle.

Vuosaaren koulujen uudelleenyhdistymisen myötä lehdissäkin kirjoiteltiin, että uusien koulujen myötä musiikkiluokat lakkautetaan. Näin ei suinkaan käynyt, vaan musiikkiluokkatoiminta jatkuu edelleen Vuoniityn peruskoulussa. Kahden ensimmäisen vuoden aikana hakijoita on ollut melko vähän, mikä saattaa johtua hyvinkin siitä, että toiminnan jatkuminen Vuosaaressa ei ole kaikkien perheiden tiedossa. Kolmannelle luokalle valitut musiikkiluokkalaiset jatkavat nykyään automaattisesti musiikkiluokkapolkuaan yhtenäisessä peruskoulussa yhdeksänteen luokkaan asti.

Musiikkiluokista on Helsingissä monessa koulussa luovuttu siirryttäessä ns. painotettuun musiikinopetukseen. Vuoniityn peruskoulussa toiminta on edelleen musiikkiluokkamuotoista, jolloin luokka opiskelee koko ajan yhtenäisenä ryhmänä. Tällä hetkellä koulussa musiikkiluokilla opiskelee yhdysluokka 3–4 sekä yläkoulussa luokat 7–9.

Ilmoittautumisaika painotettujen aineiden opetukseen on parhaillaan menossa. Lisätietoja painotettujen aineiden opetuksesta löytyy Helsingin kaupungin nettiosoitteesta bit.ly/2QO5ahb ja koulujen kotisivuilta.

Vuosaaressa on myös muita painotuksia:
– Aurinkolahden peruskoulu: teknologia (7. lk)
– Merilahden peruskoulu: liikunta (3. lk ja 7. lk), luonto ja tiede (7.lk)
– Puistopolun peruskoulu: taideilmaisu, liikunta (3. lk ja 7. lk)
– Vuoniityn peruskoulu: musiikki (3. lk ja 7. lk), media (7. lk).

Teksti ja kuvat:
Nessu Marttila
musiikkiluokkien opettaja,
Vuoniityn peruskoulu