Vuosaaren musiikkikoulun Jouset vierailulla Iso-Britanniassa

Vuosaaren musiikkikoulu.

Vuosaaren musiikkikoulun Jouset ja Southport Strings esiintymässä yhdessä Atkinsson Theaterissa.

Nauru, laulu ja soitto raikui Vuosaaren musiikkikoulun Iso-Britannian kiertueella. Jousiorkesteri lensi Manchesteriin tiistaina 4.6. ja palasi kotiin sunnuntaina 9.6.2019.

Edes sateinen ja kolea sää ei latistanut iloista tunnelmaa. Ryhmä oli kiertueella Southport Strings -orkesterin kutsusta. Orkesterit ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Tämä oli kolmas yhteisproduktio ja Vuosaaren musiikkikoulun toinen Iso-Britannian kiertue.

Keskiviikkona orkesteri konsertoi Life Rooms / Southportissa. Torstaina oli retki Liverpooliin sekä konsertti Atkinsson Theaterissa Southportissa. Perjantaina matkattiin järvialueelle upeiden maisemien halki. Illalla Southport Strings järjesti suomalaisille Ceilidh-illanvieton, jossa opeteltiin tansseja livemusiikin kera. Lauantaina oli luvassa tutustumista Holker Hallin upeaan taloon ja puutarhaan. Pianistimme pääsi esiintymään Holker Hallin historiallisella flyygelillä. Upea ja laaja puutarha oli lumoava. Illalla orkesterit esiintyivät Victoria Hallissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuosaaren musiikkikoulun soittajia Iso-Britanniassa.

Vuosaaren musiikkikoulun soittajia Iso-Britanniassa.

Lasten ja nuorten mielestä parasta reissussa oli nähdä erilaisia paikkoja ja maisemia, konsertit ja yhdessä soittaminen, hienot konserttipaikat, kivat kaupat sekä uusien ystävien saaminen.

Kuluneen talven aikana orkesterit lähettivät toisillensa omaa ohjelmistoa, josta koostettiin yhteinen konsertti. Konsertit päättyivät Jean Sibeliuksen Andante Festivoon, jonka satapäinen orkesteri sai soimaan huikeasti vanhoissa, upeissa konserttisaleissa. Suomalaiset lapset ja nuoret vievät upeasti maailmalle suomalaista musiikkikasvatusosaamista ja suomalaista musiikkia. Samalla suomalaiset ja englantilaiset lapset ja nuoret tutustuivat toisiinsa luontevasti soittamisen ohessa. Vastavierailua Suomeen aloitettiin jo suunnitella.

Lämmin kiitos orkesterin tukijoille: Vuosaari-Säätiö, Lions Club Helsinki / Vuosaari, Lions Club Helsinki / Soihdut, Vuosaari-Seura ry ja Rastilan Rakennushuolto Oy.