Visit Vuosaari Weekend – monta hyvää syytä pysyä Vuosaaressa

Vartiolaiva Turva esittäytyy.

Vartiolaiva Turva esittäytyy. Kuva: Rajavartiolaitos

Monipuolinen ja ohjelmatäyteinen koko perheen viikonloppu Visit Vuosaari Weekend järjestetään 30.8.–1.9. Tässä sen ohjelmaa:

Perjantai käyntiin Vuosaaren Urheilutalossa

Perjantaina 30.8. lapset ja lapsenmieliset pääsevät temppuilemaan Wibit-vesiesteradalle. Yli 15-vuotiaille uusille asiakkaille puolestaan järjestetään avoimet ovet kaikille kolmelle kuntosalille ja uudet asiakkaat voivat ostaa viisi kuntosalikertaa edulliseen 25 euron hintaan. Lisäksi kaikkien asiakkaiden kesken järjestetään perjantai-iltana arvonta. Sunnuntaina 1.9. hallilta voi löytää aarteita! Osoite Vuosaarentie 5.

Merellisiä elämyksiä ja iloista viihdettä aidossa satamamiljöössä

Nomi esiintyy Satamapäivillä.

Nomi esiintyy Satamapäivillä.

Lauantai 31.8. starttaa käyntiin klo 11 Vuosaaren Satamapäivän myötä. Yleisöllä on taas mahdollisuus tutustua Suomen tärkeimmän vientisataman toimintoihin ja toimijoihin sekä tutustua niin pieniin kuin suuriin aluksiin, kuten Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turvaan. Paikalliset nuoret Vuoniityn peruskoulusta, Idolsista tuttu upeaääninen NOMI sekä rock-yhtye HELSINKI PANIC viihdyttävät.  Yleisön nauruhermoja kutkuttaa Nelosen Stand up -ohjelmastakin tuttu Janne Oravisto vuoden 2019 Tulokas-finalisti Niko Metsänkylän sekä Max Nilssonin kanssa.

Mukana myös Pauligin uusi kahvilähettiläs Inkku kahvivaunuineen, Tullin koirat ja paljon muuta. Ruusuniemessä suuri veneiden koeajotapahtuma ja mahdollisuus tutustua veneilyyn Vuosaaren purjehtijoiden johdolla.

Satamapäivän päätapahtuma-alueelle pääsee aidolla englantilaisella kaksikerrosbussilla Columbuksen kupeesta alkaen ja Ruusuniemeen vesibussilla Aurinkolahdesta (säävaraus). Molempien ensimmäiset lähdöt klo 10.40.

Satamapäivän tapahtuma-alueet

Päätapahtuma-alue: Hansa-terminaali (Provianttikatu 5). Ruusuniemen tapahtuma-alue: Ruusuniemen aallonmurtajan kärjessä.

Katso Satamapäivän tarkemmat aikataulut ja ohjelmatiedot Myvuosaari.fi tai Facebookissa: https://fi-fi.facebook.com/events/417975922123031/.

Kauppakeskus Columbuksessa voit tavata Muumipeikon ja Pikku Myyn

Lauantaina 31.8. matkalla Satamapäivään ja Venetsialaisiin voit poiketa kauppakeskus Columbuksessa, jossa on myös kivaa ohjelmaa perheille. Voit tavata esimerkiksi Muumipeikon ja Pikku Myyn paikalla klo 11, klo 13 ja klo 15. Vuotie 45, 00980 Helsinki.

Lauantai huipentuu Helsingin Venetsialaisten lavatansseihin ja ilotulitukseen

Marita Taavitsainen.

Marita Taavitsainen.

Aurinkolahden kupeessa mennään tangokuningatar Marita Taavitsaisen komennossa ja Itä-Helsingin Yrittäjien lavatansseissa kohti upeaa ilotulitusta. Helsingin Venetsialaiset ovat saaren asukkaille must ja yksi kesän upeista kohokohdista. Mukana myös Stadin Juhlaorkesteri, Kampelan herkkuja, koirapukukilpailua ja limbokisaa. Osoite Uutelantie 1.

Sunnuntaina 1.9. tarjolla luontoa, retkeilyä ja brunssia

Rastilan retkipäivä on uusi koko perheen luonto- ja retkeilyfestari Rastilan kartanon upeaassa ja historiallisessa miljöössä. Sunnuntaina 1.9. klo 9–15.

Rastilan retkipäivässä on tarjolla toimintapisteitä ulkona, myyjäiset kartanolla, saunomista meren rannalla, opastettuja retkiä sekä esityksiä retkeilystä ja retkipaikoista. Osoite Karavaanikatu 4. Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/566078537255762/

Liikunnan ja retkeilyn jälkeen voi halutessaan suunnata brunssille Hotel Rantapuiston Superwood-brunssille, jonka taustalla musisoi Ivana Helsingistä tuttu Paola Suhonen. Huippujuttu! Brunssi alkaen klo 12, katso tarkemmat tiedot Rantapuisto.fi. Osoite Furuborginkatu 3.

Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Rastilan retkipäivä pidetään 1.9.

Rastilan retkipäivä pidetään 1.9. Kuva: Mira Lainiola

Vapaa pääsy päätapahtumiin

Kaikkiin päätapahtumiin on vapaa pääsy, mutta mukaan voi varata halutessaan rahaa herkku-, juoma- tai heräteostoksia varten. Katso Urheiluhallin ja Rantapuiston uinnin ja brunssin hinnat yritysten omilta nettisivuilta tai Facebookista.

Paikan päälle mielellään julkisilla, kävellen tai pyörällä

Suosittelemme kauniin saaremme asukkaita tulemaan tapahtumiin julkisilla, kävellen tai polkupyörillä, sillä pysäköintipaikkoja kaikissa tapahtumissa on rajoitetusti. Visit Vuosaari Weekendin lisätiedot ja tarkemmat aikautaulut löytyvät osoitteesta myvuosaari.fi. Viikonlopun tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/344489016489423/