Tyttöjen olohuone laajentaa toimintaansa

Tyttöjen olohuoneen työntekijät Miia, Nada ja Susanna.

Tyttöjen olohuoneen työntekijät Miia, Nada ja Susanna.

Tyttöjen olohuone on peruskouluikäisille tytöille tarkoitettu oma tila, jossa järjestetään avointa toimintaa, pienryhmiä sekä loma-ajan toimintaa. Tyttöjen olohuone on avoin kaikille tytöille, joilla ei esimerkiksi ole harrastuksia, tai jotka tuntevat olevansa yksin, ujoja ja vailla tekemistä. Olohuoneella järjestetään tytöille monenlaisia aktiviteetteja, esimerkiksi leipomista, ilmaisutaitoa sekä liikuntamahdollisuuksia ulkona. Aktiviteetteja ei kuitenkaan suunnitella tyttöjen puolesta, vaan tytöillä on itse mahdollisuus vaikuttaa avoimen toiminnan sisältöön.

– On tärkeää, että tyttöjä kuunnellaan ja että tytöille suunnattu toiminta on heille itselleen mieluista. Näin takaamme tyttöjen osallistamisen ja aktivoimisen, kertoo tyttötyön johtaja Miia Meling.

Tyttöjen olohuone laajentaa toimintaansa syksyllä, niin että olohuoneen ovet ovat auki joka arkipäivä iltapäivästä alkuiltaan.

– Pyrimme kohtaamaan tyttöjä viikon aikana enemmän sekä laajentamaan ikähaarukkaamme peruskoululaisista myös toisen asteen opiskelijoihin, sanoo tyttötyön vastaava ohjaaja Susanna Kuusisto.

Syksyn aikana olohuoneella starttaavat myös aktiiviryhmä sekä ilmaisutaidon ja tunteidenhallinnan pienryhmät. Toisen asteen opiskelijoille on suunnitteilla naisjohtajuuden ryhmä, jossa käsitellään esimerkiksi taloudenhallintaa sekä vahvistetaan nuorten naisten ammatillista kasvua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Tyttöjen olohuone.

Tyttöjen olohuone hyödyntää turvallisen tilan mallia, jonka avulla taataan jokaiselle tytölle fyysisesti, henkisesti ja hengellisesti turvallinen tila.

– Emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista, syrjintää tai häiriökäyttäytymistä. Tytöt kohdataan omana itsenään ja pyrimme siihen, että jokaisella tytöllä on olohuoneellamme turvallista ja mukava olla, ohjaaja Nada Ali sanoo.

Tyttöjen olohuoneen työntekijät Miia, Susanna ja Nada ovat innoissaan syyskauden käynnistämisestä sekä toiminnan laajentamisesta uuden tiimin voimin.

– Toivotamme sekä vanhat että uudet kävijät lämpimästi tervetulleeksi Tyttöjen olohuoneelle!

Tyttöjen olohuoneen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.hnnky.fi sekä Facebookissa ja Instagramissa nimellä Tyttöjen olohuone.