Mtvuutiset.fi: Hovioikeus alensi tuttaviensa polttamista yrittäneen tuomiota

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi alkuvuodesta 2019 miehen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen muun muassa kolmesta murhan yrityksestä, jotka parikymppinen mies teki Kalkkihiekantiellä sijaitsevassa kerrostalossa 23.9.2018. Helsingin hovioikeus päätti kuitenkin 24.10.2019 alentaa miehen tuomiota nyt seitsemän vuoden vankeusrangaistukseksi, sillä se katsoi, että rikokset olivat tapon yrityksiä eivätkä kokonaisuutena arvostellen törkeitä.

Riidan jälkeen viidennen kerroksen kerrostaloasunnosta poistunut mies palasi tuttaviensa rappuun kello 4.30 aikoihin. Mukanaan hänellä oli bensakanisteri ja koira. Vihainen mies sytytti bensalla tuttaviensa asunnon oven palamaan. Sisällä asunnossa yksi henkilö heräsi ääniin ja savuun, sytyttäjä puolestaan tunkeutui asuntoon tässä vaiheessa. Mies riehui hetken asunnossa ja usutti koiraansa muiden ihmisten kimppuun.

Hovioikeuden tuomio tuli siis tapon yrityksistä, tulipalon osalta tuhotyöstä ja muun muassa vahingonteosta tekijän riehuttua kiinni ottamisensa jälkeen poliisin putkatiloissa. Mies pysyy vangittuna.

Asiasta uutisoi mtvuutiset.fi.