Urheilutaloa juhlittiin 2.2.1980

Vuosaaren Urheilutalon vihkiäiset 2.2.1980.

Vuosaaren Urheilutalon vihkiäiset 2.2.1980. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Vuosaaren Urheilutalo avattiin käyttöönsä 12.11.1979. Talon ovet avattiin kello 12, ja kassalle muodostui Vuosaari-lehden uutisen mukaan pientä jonoa. Ensimmäisen lipun lunasti vuosaarelainen neiti Vieno Avikainen. Ensimmäisenä päivänä uimareita oli 550 ja seuraavana päivänä aamu-uinnille osallistui yli 60 uimaria. Kävijät ihastelivat uimalapuolen väljyyttä sekä avaruutta, kahvilakin sai kiitosta.

Talon juhlallisia vihkiäisiä (kuvassa) vietettiin 2.2.1980 kaupunginjohtaja Raimo Ilaskiven johdolla. Ohjelmassa oli muun muassa Helsingin poliisien soittokunnan ja Vuosaaren Mieslaulajien esityksiä, Vuosaaren Kisan voimistelunäytös, Vuosaaren Viikinkien judonäytös, runonlausuntaa ja puheita. Tervehdyspuheen piti Urheilutalon johtokunnan puheenjohtaja Tapio Timonen, ja varsinaisen vihkimisen suoritti kaupunginjohtaja Ilaskivi Urheilutaloyhtiön ensimmäisen toimitusjohtaja Erkki Mustakarin juonnettua Maamme-lauluun ja kahveihin päättyneen tilaisuuden.