Helen ja Paulig virittelevät hukkalämmön hyödyntämistä

Helenin Vuosaaren voimalaitos.

Helenin Vuosaaren voimalaitos.

Helen aikoo tulevaisuudessa panostaa hukkalämmmön hyödyntämiseen. Tuore esimerkki tästä on Helenin ja Pauligin yhteistyö, jossa kahvipaahtimon ylijäämälämpö on tarkoitus ottaa hyötykäyttöön.

– Helenin tavoitteena on olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö. Yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennamme hiilineutraalin tulevaisuuden. Esimerkki tästä on tuore yhteistyö Pauligin kanssa: kahvipaahtimon ylijäämälämmöillä voidaan lämmittää jopa 1 000 kerrostalokaksiota, toimitusjohtaja Pekka Manninen Heleniltä kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Pauligin kahvitehdas Vuosaaressa.

Pauligin kahvitehdas Vuosaaressa.

– Elintarviketeollisuuden tuotantoprosesseista syntyvien lämpöjen kierrättäminen kaukolämpöverkkoon on Helsingin alueella ainutlaatuista, mutta uusien teknisten ratkaisujen ansiosta mahdollista, sanoo Helen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Manninen.

Pauligin lisäksi Helen tekee asiakaskeskeistä yhteistyötä myös Spondan ja Messukeskuksen kanssa.