Viikingit jyrää kohti pudotuspelejä

Viikinkien miesten edustusjoukkue pelasi viikonloppuna kaksi jääkiekko-ottelua perjantaina 10.1. ja sunnuntaina 12.1. Vieraaksi saapui ensin H.K.H. Hyvinkäältä ja seuraavaksi HaKi Lohjalta.

Taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana, kun sarjataulukossa sijoilla 2.–5. on neljä joukkuetta kuuden pisteen sisällä toisistaan. Kotietua metsästävä Viikkari-nippu tiedosti pisteiden merkityksen viikonlopun peleistä, ja taistelutahtoa löytyikin riittävästi haalimaan viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Jatkoaikavoitto H.K.H:sta

Perjantain ottelussa hallitseva mestari H.K.H. aloitti erittäin väkevästi ja punanutut olivat ikään kuin yllätetty pelinopeudella. Vieraat karkasivatkin 1–3-johtoasemiin ensimmäisen parikymppisen aikana. Hyvinkääläiset päästettiin pahimmillaan 1–4-johtoon, kunnes oma peli löytyi. Seuraavat neljä maalia olivatkin Viikkareiden käsialaa, mutta hyvinkääläiset tasoittivat ilman maalivahtia aivan varsinaisen peliajan lopussa.

Jatkoajalla, jossa pelataan viisi minuuttia kolmella kolmea vastaan, kotijoukkue oli parempi Eero Virkamäen upean soolomaalin ansiosta. Maalilla Niko Paakkunainen keräsi komeat 39 torjuntaa.

HaKi kaatui 8–4

Sunnuntaina vastaan kaarteli HaKi Lohjalta, joka on osoittanut väkeviä otteita viime peleissään. Vaikka vierasjoukkue onkin sarjataulukossa vasta sijalla 8., niin edellinen kohtaaminen osoitti jo sen, että lohjalaiset ei ilmaiseksi pisteitä luovuta. Pelin ensimmäiset 5–7 minuuttia mentiinkin lähes täysin HaKi:n komennossa vuosaarelaisten ihmetellessä oman pelitempon puuttumista. Maalilla pelanneen Janne Karvosen hyvät otteet pitivät pelin 0–0-tasalukemissa alkurynnistyksen aikana.

Toiseen erään lähdettiin Viikinkien 1–0-johtolukemista, ja pelin hallinta oli jo hienoisesti siirtynyt kotijoukkueen komentoon. Kova työ rupesi tuottamaan tulosta, kun toisen erän aikana lyötiin 5–1-lukemat taululle ennen viimeistä kolmannesta. Vauhti selvästi laski ottelun loppua kohti, vaikka maaleja nähtiin puolin ja toisin vielä useita kappaleita. Loppulukemat 8–4 takasivat täyden pistepotin sarvipäille.

Maalilla Karvonen torjui 34 kertaa, ja puolustuksessa häärineet Mikael Mallenius sekä kapteeni Sami Narkia takoivat kolme pistettä mieheen.

Viikingit on sarjataulukossa hienosti kolmantena, ja ensi viikonloppuna sillä on mahdollista kasvattaa pistepottia kuudella pisteellä. Joukkue pelaa back-to-back-ottelut Kellokosken Alkua (KelA) vastaan lauantaina 18.1. ja sunnuntaina 19.1., ensin vieraissa ja sitten kotona. Lauantaina peli alkaa Kellokoskella kello 16.30, kun taas sunnuntaina pelataan Vuosaaressa (Pallokuja 6) kello 19.20. Kotiotteluun on vapaa pääsy.