Viikonloppuna Vuosaaressa mm. taidokasta jazzia, Talvirieha ja huippuleffoja

Sointi Jazz Orchestra konsertoi 8.2.

Sointi Jazz Orchestra. Kuva: Pietari Purovaara

Sointi Jazz Orchestra. Kuva: Pietari Purovaara

18-henkinen Sointi Jazz Orchestra konsertoi Vuotalossa lauantaina 8.2. kello 19. Vuotalossa kuullaan teemallinen kokonaisuus Maailmanlopun konsertti, jonka SJO kantaesitti keväällä 2019. Maailmanlopun konsertin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa erilaisista ihmiskuntaa ja maailmaa uhkaavista ennusteista ja niiden herättämistä tuntemuksista. Kokonaisuudessa kuullaan tuoreita ja värikylläisiä sävellyksiä Aleksis Liukolta, Panu Luukkoselta, Siiri Partaselta, Oskari Siirtolalta ja Rasmus Soinilta. Vakavasta aiheestaan huolimatta konsertti ei ole pelkkää tuomiopäivän maalailua, vaan luvassa on polveileva musiikillinen matka, jossa uhkan sävyt vuorottelevat kuulaiden jaksojen ja taidokkaiden improvisaatioiden kanssa.

Sointi Jazz Orchestra perustettiin syksyllä 2013 nuorten musiikin ammattilaisten toimesta. Vuosien varrella yhtye on tehnyt yhteistyötä lukuisten maineikkaiden muusikkojen, kuten Marius Nesetin, Juhani Aaltosen, Aili Ikosen ja Jukka Perkon kanssa sekä julkaissut kolme studioalbumia. Kapellimestari Rasmus Soinin johdolla yhtye kulkee rohkeasti omaa tietään big band -perinteen ja taidemusiikin välimaastossa ja keskittyy uusien, juuri sille sävellettyjen ohjelmistojen esittämiseen.

Sointi Jazz Orchestran muistuttaa big band -kokoonpanoa, mutta konserteissa yhtyeellä on käytössä ainutlaatuisen laaja soitinvalikoima, joka sisältää jazzmusiikissa harvinaisia soittimia, kuten oboen ja käyrätorven. Yhtyeen tavaramerkiksi ovatkin muodostuneet vivahteikkaat ja värikylläiset sovitukset, joissa eri puhallinsoittimia käytetään rikkaasti ja monipuolisesti. Samassa konsertissa voidaan perinteisten jazzsoundien lisäksi kuulla jopa modernia konserttimusiikkia lähestyvää materiaalia. Poikkeuksellinen yhtye on uudistanut, monipuolistanut ja elävöittänyt koko big band -kulttuuria akustisista lähtökohdista.

Tule kokemaan mielenkiintoinen ja yllättävä ilta Sointi Jazz Orchestran Maailmanlopun konsertin parissa Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) lauantaina 8.2. klo 19. Liput: 15 € ovelta ja ennakkoon osoitteesta lippu.fi

Tutustu Sointi Jazz Orchestraan ja löydä kevään muut keikat osoitteesta sointijazzorchestra.com

Talvirieha taas 9.2.

Alpakat ovat vuodesta toiseen ja säästä riippumatta Talviriehan suosittu vetonaula.

Alpakat ovat vuodesta toiseen ja säästä riippumatta Talviriehan suosittu vetonaula.

Poikkeuksellisen vähäluminen talvi ei ole syy olla nauttimatta talven riemuista, ja sunnuntaina 9.2. kello 10–14 Vuosaaren Leijonien järjestämä perinteinen Talvirieha on hyvä osoitus tästä. Tapahtuma on vuosittain kerännyt useita satoja vierailijoita nauttimaan talven riemuista yhdessä toisten vuosaarelaisten seurassa. Talvirieha on Vuosaaren Lions Clubille vuoden tärkeimpiä aktiviteetteja, josta kerätyillä varoilla tuetaan vuosaarelaisia lapsia ja nuoria.

Lumitilanteen salliessa järjestetään lapsille hiihtokilpailu, ja lumen määrän mukaan hevosajelu tapahtuu joko reellä tai kärryillä. Myös supersuositut alpakat vierailevat tapahtumassa, ja uusina eläiminä paikalla on kaneja. Arpajaisissa on kosolti hienoja palkintoja, ja lapset voivat kokeilla onneaan onginnassa. Partiolaiset ovat jälleen mukana sekä auttamassa tapahtuman järjestämisessä että esittelemässä toimintaansa. Puffetista on ostettavissa syötävää ja juotavaa, joten tyhjin vatsoin ei tarvitse riehaa viettää.

Vuosaaren Leijonat toivoo leikkipuisto Mustakivessä (Vedenottamontie 6) järjestettävään Talviriehaan runsasta osanottoa.

Cinema Vuotalossa huippuleffoja 9.2.

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen nähdään ennakkonäytöksessä ennen Suomen ensi-iltaa Cinema Vuotalossa.

Sunnuntaina 9.2. Vuosaaressa päästään jälkeen nauttimaan uusista ensi-illoista, kun Cinema Vuotalon ohjelmistossa nähdään odotettuja elokuvia: Koko perheen suosikit Heinähattu ja Vilttitossu valloittavat valkokankaat uudessa elokuvassa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Koko perheen hauska komedia nähdään Vuotalolla ennakkonäytöksenä ennen Suomen ensi-iltaa.

Leena Uotila, Seela Sella ja Saara Pakkasvirta loistavat Teräsleidit-elokuvassa. Leffassa Inkeri suuntaa isosiskojensa kanssa matkalle vapauteen, ja reissussa tapahtuu kaikkea sitä, mitä ei kehtaa edes ääneen sanoa, mutta totuuden torvi Raili-sisko mielellään toitottaa.

Helene Schjerfbeckistä kertova Helene on laadukkaasti toteutettu, värikäs draama ja vaikuttava rakkaustarina.

Kymmenen Oscar-ehdokkuutta saanut Taistelulähetit – 1917 on hieno ja upeasti tehty. Sam Mendesin ohjaama elokuva on yksi alkuvuoden vaikuttavampia elokuvia.

Cinema Vuotalon leffapäivä 9.2.    

– Klo 11.35 ennakkonäytös: Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen (S, lapset alle 11-v. 9 €, aikuiset 10 €).
– Klo 13 Teräsleidit (K7, 11 €).
– Klo 14.40 Helene (K7, 11 €).
– Klo 16.45 Taistelulähetit – 1917 (K16, 11 €).

Suomalainen perheyritys Storyhill ja Kulttuurikeskus Vuotalo järjestävät leffapäiviä Vuotalolla, Mosaiikkitori 2 (Vuosaarentie 7), noin kahdeksan kertaa vuodessa. Esitysjaksoissa nähdään odotettuja ja uusia ensi-iltoja. Elokuvat esitetään uusimmalla elokuvateatteritason tekniikalla Vuotalon hyvissä katsomispuitteissa.

Lipunmyynti Vuotalon aulasta esityspäivänä 9.2. kello 11 alkaen.   

Lippuvaraukset: yksityisviesti Cinema Vuotalon Facebook-sivulle www.facebook.com/cinemavuotalo tai s-posti: info@storyhill.fi. Tiedustelut p. 0400 465 835.