Rakkauden Metsään 280 puuta

Puhujakorokkeella Rakkauden Metsä -idean äiti Anu Nylund, tilaisuuden juontanut Täti Vihreä ja ideaa eteenpäin vienyt Leo Stranius. Taustalla vuoroaan odottaa juhlapuhuja Markku Kulmala.

Puhujakorokkeella Rakkauden Metsä -idean äiti Anu Nylund, tilaisuuden juontanut Täti Vihreä ja ideaa eteenpäin vienyt Leo Stranius. Taustalla vuoroaan odottaa juhlapuhuja Markku Kulmala.

Vuosaaren liikuntapuiston kylkeen, Porslahdentien ja Punakiventien risteyksen lähelle nousi perjantaina 28.8. Rakkauden Metsä.

Idean takana on ollut matkailuyrittäjä Anu Nylund, joka halusi suosittujen rakkauden lukkojen sijaan saada ihmiset istuttamaan rakkauden metsiä ympäri maailmaa. Idea eteni valtuutettu Leo Straniuksen tekemäksi ja valtuuston hyväksymäksi aloitteeksi.  Helsingin ensimmäisille Rakkauden Metsä -puille löytyi paikka laajasta Vuosaaren liikuntapuistosta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Alueelle istutettiin 280 puuta ja 11 eri puulajia.

Alueelle istutettiin 280 puuta ja 11 eri puulajia.

Asukkailla oli mahdollisuus varata netistä itselleen istutettava puuntaimi. Valittavana oli 11 eri puulajiketta sekä 280 puuntainta. Varaajilla oli myös mahdollisuus kertoa, miksi haluaa istuttaa puun ja kenen kanssa. Joku istutti puun rakkaalleen, ystävälleen, sukulaiselleen tai vaikkapa jonkin asian kunniaksi. Tarinoita voi lukea Vihreät sylit -sivustolta.

Vuosaaren Rakkauden Metsä on Helsingin kaupungin toteuttama hanke. Laajemmin Rakkauden Metsä on Anu Nylundin Mood of Finland Oy:n konsepti, jolla edistetään ja kerätään varoja luonnonsuojeluun. Istutustapahtumassa on mahdollisuus tehdä lahjoitus Luonnonperintösäätiölle, joka ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita suojelutarkoitusta varten.

Tapahtuman avajaispuheen pitäjäksi oli kutsuttu vuosaarelainen akatemiaprofessori Markku Kulmala. Maailman johtaviin ilmakehätieteiden tutkijoihin kuuluvaa Kulmalaa osuvampaa puhujaa paikalle olisi tuskin voinut saada.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Rakkauden Metsään istuttivat puun myös samalla 40-vuotishääpäiväänsä viettäneet Markku ja Marita Kulmala. Pariskunnalle paikka on varsin tuttu, sillä he ovat aiemmin asuneet aivan kivenheiton päässä istutuspaikasta Porslahdentiellä ja Punakiventiellä.

Rakkauden Metsään istuttivat puun myös samalla 40-vuotishääpäiväänsä viettäneet Markku ja Marita Kulmala. Pariskunnalle paikka on varsin tuttu, sillä he ovat aiemmin asuneet aivan kivenheiton päässä istutuspaikasta Porslahdentiellä ja Punakiventiellä.

– Metsät toimivat hiilinieluina ja auttavat ehkäisemään ilmastonmuutosta. Tällaisia tempauksia tarvitaan lisää. Puita istuttamalla annetaan toivoa ja uskoa tulevaan, Kulmala totesi lyhyessä avajaispuheessaan.

Samalla 40-vuotishääpäiväänsä vaimonsa Maritan kanssa viettänyt Kulmala korosti istutuspuuhien ja yhteisen puuhailun tekevän hyvää myös parisuhteelle sekä rakkauselämälle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Istutuspuuhissa oli myös kokonaisia perhekuntia.

Istutuspuuhissa oli myös kokonaisia perhekuntia.

Rakkauden Metsän puita ei merkitä maastoon nimikylteillä, mutta istuttajat saivat kunniakirjan, johon saattoi merkitä oman puunsa paikan istutuksen jälkeen. Rakkauden Metsä -alueelle sijoitetaan myös opastaulu ja pöytäpenkkiryhmiä, joilta käsin voi seurata istutusten kasvua sekä viettää aikaa alueella.

Teksti ja kuvat: Eero Honkanen