Koiranulkoiluttajille ja lenkkeilijöille

Olin juoksulenkillä maanantaina 26.10.2020 noin kello 20.15 Meri-Rastilan rannassa kohti Ramsinniemeä. Näin, että vastaan tulee nainen koiran kanssa. Nainen pysähtyi ja meni polun sivuun koiransa kanssa, ja minä väistin toiselle puolen polkua.

Kohdallani kuitenkin koira säntäsi minua kohti ja puri minua vasempaan käteen. Minulla oli onneksi hanskat kädessä, mutta siitä huolimatta vasemman käden keskisormeen tuli vuotava haava. Minun olisi ehkä pitänyt pysähtyä, mutta säikähdin tapahtunutta ja muutenkin juoksutreeni olisi keskeytynyt.

Teen 4 kertaa viikossa juoksuharjoituksia Vuosaaren ympäristössä ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun koira käyttäytyi näin eikä ollut omistajansa hallinnassa. Haluan varoittaa muita lenkkeilijöitä tapahtuman vuoksi, että osaavat varautua. Käsittääkseni säikähtäessään koira voi näin käyttäytyä ja itsellänikin on koira. Siksi pyydän asianomaista naishenkilöä olemaan jatkossa tarkempi varsinkin, kun huomaa lenkkeilijän lähestyvän.

Terveisin Jani Haapaniemi Purjetieltä