Kaupungin erikoiset puunhakkuut ja maastopyöräily

Kaupunki on reilun vuoden aikana alkanut ”hoitaa” Vuosaaren Mustavuoren reuna-alueiden metsiä, eli pieniä puita ja pensaita on hakattu ja siten metsän tunnelmaa pilattu. Miksi? Kaupungin päättäjät puhuvat kauniisti luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeydestä ja metsien virkistysarvoista, mutta menettelevät arjessa aivan toisin.

Viimeksi ulkoilupolkua on levennetty Mustavuoresta Kurkimoisiolle päin. Kaikki suuret vadelmapensaatkin on revitty irti, samoin muut pensaat ja pienet vesakot. Vadelmapensaatkin olivat kaukana polulta, joten niiden pois repiminen ihmetyttää. Kasvien tilalle on tampattu tiivistä maata. Väylän levennykselle ei ole mitään oikeaa tarvetta, vaan vaikuttaa siltä, että Staran työntekijöille on pitänyt järjestää töitä keinolla millä hyvänsä.

Toinen moite koskee maastopyöräilyä. Mustavuoren metsään on tallottu valtava määrä polkuja ja viime aikoina maastopyöräilijät ovat alkaneet tekemään lisää omia uusia polkuja umpimetsään. Samalla kasvillisuuspohja alueella kärsii, kun märässä maassa suditellaan polkupyörällä. Tähän pitäisi kaupungin puuttua heti, ja aidata koko metsäalue suojaamaan kasvillisuutta ja turvaamaan eläinten rauha.

Marko Heikkinen