Vastine mielipidekirjoituksiin koskien Meri-Rastilan luontopolkua

Vastine Sepolle, Päiville, Helenalle ja Tiinalle Lukijalta-palstan kirjoituksiin Vuosaari-lehdessä numero 43/2020:

Kun muutatte sinne Arabiaan, Venäjään, Somaliaan tai Viroon, muistakaa heti ensimmäisenä päivänä siellä uudessa kotimaassanne vaatia kaikki opasteet, kyltit ja viitat suomen kielellä!

Suomen viralliset kielet ovat suomen ja ruotsin kieli. Maahanmuuttajat Suomessa sopeutuvat Suomeen niin, että oppivat suomen tai ruotsin kielen tai molemmat. Eikä niin, että verorahoilla täytetään koko Suomi kylteillä, opasteilla ja viitoituksilla kaikkien maiden kielillä. Asukkaat eivät päätä opasteiden kielistä, vaan Suomen lain mukaan viralliset kielet Suomessa ovat suomen ja ruotsin kieli. Ja jos ei tullut lintsattua ruotsin kielen tunneilta koulussa, niin osaatte tekin ruotsia ainakin yhtä hyvin kuin osaan suomea, vai mitä?

Berndt Rosenqvist