Laturaivo kuriin

Helsingin kaupunki on kunnostanut Mustavuoren ulkoilualueelle 2,4 kilometrin pituisen ympyräladun, jolta pääsee hiihtäen myös Talosaaren ja Vuosaaren sillan laduille. Latu kattaa koko kävelytien, koska toisessa reunassa on tavallinen latu ja toisessa reunassa leveähkö väylä luisteluhiihtäjille.

Kävelijä valitti Vuosaaren Facebook-ryhmässä, että hiihtäjä oli tönäissyt hänet Mustavuoren lenkkipolulta sivuun ja sanonut, että laduilla käveleminen on kielletty.

Kaikenlainen käsiksi käyminen ja suunsoitto on ehdottomasti ikävä ja tuomittava asia. Kuten on myös latujen sabotointi, joka voi johtaa todella vaarallisiin tilanteisiin.

Kaupungin järjestyssääntö kieltää koirien ulkoiluttamisen laduilla. Kaupunki suosittelee, että laduilla ei myöskään käveltäisi.

Kävelyä ei siis ole ehdottomasti kielletty, mutta sekä hiihtäjien että kävelijöiden turvallisuuden takaamiseksi sitä ei suositella.

Kävelijä rikkoo ladun, ja hiihtäjä joutuu varomaan vauhtiaan, jotta ei törmäisi kävelijään.

Olisi toivottavaa, että kävelijät ja hiihtäjät käyttäisivät näin lumen tultua eri reittejä, jotta vältyttäisiin niin sanotulta laturaivolta. Hiihtokelejä ei ole pariin vuoteen ollut, joten olisi hienoa, että hiihtäjät saisivat nauttia rauhassa talviharrastuksestaan.

Jos kävelijä ei ole varma, että mitä reittiä pitäisi välttää, voi ladut tarkistaa osoitteesta www.ulkoliikunta.fi

Hiihtäjiä ajatellen sieltä löytyvät muun muassa tiedot, että missä kunnossa latu on, sen pituus ja suositeltava hiihtotyyli.

Toivotaan kaunista talvea ja riidatonta ulkoilua Vuosaareen.

Marja Nyman, sunnuntaihiihtelijä