Huonot ratkaisut huomataan

Olen omasta mielestäni vähintään keskitasoa oleva kierrättäjä. Columbuksen parkkialueen reunassa on ollut ihan hyvät keräyspisteet paperille, pahville, muoville, lasille, pienmetallille ja vaatteille. Olen käyttänyt niitä usean vuoden ajan. Pienen tauon jälkeen tulin jälleen paikalle ja yllätys oli suuri, kun kaikki oli poistettu. En ole huomannut asiasta mitään ennakkoilmoitusta, eikä siellä ollut myöskään mitään informaatiota jatkosta tai muutakaan selitystä.

Sen sijaan vieressä oli laajaa paalutusta. Hillitsin itseni enkä jättänyt nyyttejä pientareelle, vaan raahasin ne takaisin kotiin. Siistit kierrätykseen tarkoitetut muovit kippasin sekajätteeseen. Näin tulee tapahtumaan varmaan jatkossakin. Ehkä niistä on jotain hyötyä, kun ne poltetaan energiaksi. Pienmetallit ja lasin panin vielä syrjään. Kovin paljon sitäkään ei pysty varastoimaan, joten sitä saattaa odottaa sama kohtalo kuin paljon kertyvää muoviakin.

”Muutosten tarkkailija”