Vuotalo kerää 20-vuotismuistoja

Kuorojen klubi -ilta 2012.              Kuva: Leo Kinnunen

Kuorojen klubi -ilta 2012. Kuva: Leo Kinnunen

Vuosaaren kulttuurikeskus Vuotalo täyttää 20 vuotta. Koronarajoitukset aiheuttavat  tänäkin keväänä runsaasti hankaluuksia ohjelmatuotannossa. Kulttuurikeskus kerää haastatteluin muistoja vuosien  varrelta.

Asukaslähtöistä alueen kulttuuria tuotiin joka vuosi esille, sillä Itä-Helsingin Kulttuuriviikkojen puheenjohtajana ja ohjelmatuottajana saatoin toteuttaa Vuotalossa lukuisia kulttuuritapahtumia. Antoisinta oli yhteistyö Vuosaaren musiikkikoulun Liisa Winbergin ja opettajien kanssa Nuorissa itää -konserttien järjestelyissä. Jussi Saksan nuoret jazzmusiikin taitajat Pop- ja jazzopistosta kokosivat Vuotalon täyteen  nuorta yleisöä.

Kuorojen klubi toi esiin Vuosaaren monet taitavat ja viihdyttävät kuorot ja musiikkiryhmät. Päiväkodeille suunnatut, ilmaiset nukketeatteriesitykset olivat suosittuja. Eero Hildénin harrastajateatteritoiminta sai Vuotalossa hienot puitteet ja järjestinpä myös Metropolia ammattikorkeakoulun teatteritaiteen ryhmän kanssa stand up -illan.

Vuosaari-Seuran puheenjohtajana sain järjestää Vuosaari 50 -juhlan paikallisin esiintyjävoimin  vuonna 2016. Hienoimpiin muistoihin on jäänyt vuonna 2007 toteutettu juhla sotaveteraaneille ja heidän läheisilleen Vuotalon salin täyttyessä äärimmilleen. Karelia-puhallinorkesteri soitti Ossi Runnen johdolla. Nuorisoseura Karjalan Nuorten ja Sakaroitten yhteistyössä tuottama näytelmä Sotilaan uni -musiikki- ja tanssiteos sai silmään kyyneleen.

Itä-Helsingin Kulttuuriviikkojen toiminta päättyi  vuonna 2018. Kaupungin kulttuurikeskusten ohjelmatuotantoon tuli muutoksia. Ehkä Vuosaaren oma kulttuuritoiminta pääsisi viriämään uuden lukion valmistumisen myötä.

Anja Hinkkanen