Ladut on tarkoitettu hiihtäjille

Kaupunki oli taas viime viikonloppuna vetänyt loistavat ladut Mustavuoreen, kiitos siitä! Paikka täyttyi hiihtäjistä. Olin lauantaina 27.3. noin kolmattakymmenettä kertaa tänä talvella hiihtämässä perinteistä Mustavuoressa ja jälleen kerran sain todeta, että ladulla ulkoilee myös esimerkiksi sauvakävelijöitä.

Kun paikalle on ajettu latu, niin silloin siellä ei pitäisi kulkea muita kuin hiihtäjiä. Syntyy turhaa laturaivoa ja vaaratilanteita, kun ihmiset tallovat hiihtäjille tarkoitetuilla paikoilla. Varsinkin vapaan hiihtotavan hiihtäjille suksettomista ulkoilijoista on harmia, sillä kolot lumessa aiheuttavat horjahtamisia ja kaatumisia.

Kyllä meillä Vuosaaressa riittää ulkoilureittejä, hiihtoladut ovat harvinaisempia, joten suokaa meille hiihtäjille yleensä säiden vuoksi lyhytkestoinen nautinto hiihtää Mustavuoressa. Eihän pyöräilijätkään harrasta pyöräilyä jalkapallokentillä?

Kaupunki voisi asentaa Mustavuoreen näkyvämmät ohjetaulut esimerkiksi jokaiselle parkkipaikalle usealla eri kielellä, jotta ihmiset eivät erehtyisi väärään paikkaan väärään aikaan. Ohjetaulut voisi ottaa hiihtokauden päätyttyä pois.

Seppo Salminen