Hiihtäjiä suositaan liikaa

Seppo Salminen toivoi Vuosaari-lehdessä 31.3., että kävelijät pysyisivät pois Mustavuoren ulkoilualueilta ja että Vuosaaressa riittää kävelyväyliä muualla.

Tämä runsasluminen talvi on kuitenkin osoittanut selvästi sen, että parhaat metsäalueiden reitit on kokonaan pyhitetty hiihdolle. Mustavuori on alueen upein luontoympäristö, samoin Meri-Rastilan ranta-alueen metsät. Nyt noilla alueilla on ollut pelkät hiihtoladut. Samoin Mustavuoresta Aurinkolahteen urheilupuiston kautta kulkeville kävelyreiteille syntyi lumien aikana hiihtäjien itse tekemiä latuja, ja tuolla kävelyväylällä alkuvuodesta yksi keski-ikäinen mieshiihtäjä tuli tahallaan luistelutyylillä lähes päälle, vaikka kävelin aivan väylän reunassa. Hiihtäjät ovat omalla käytöksellään ja vaatimuksillaan pilanneet jalan kulkevien talviliikuntamahdollisuuksia, aivan kuten sulien aikaan tekevät kovaa ajavat maastopyöräilijät.

Ehdotankin seuraavaa: joko tehdään lumien ajaksi yhdistetyt kävely- ja hiihtoväylät tasapuolisuuden nimissä tai hiihtäjille tehdään Vuosaaren alueella omat ladut Westerkullan kartanon alueen pelloille. Me kuntokävelijät maksamme samalla tavalla veroja, joten me vaadimme myös lumien aikana pääsyn Mustavuoren ja muiden alueiden väylille – tasapuolisesti.

Marko Heikkinen