Hiihtäjät ovat latunsa ansainneet

Mielipidepalstan kirjoittaja Marko Heikkinen oli 7.4. pahoittanut mielensä siitä, että hiihtäjät olivat saaneet tänä talvena latuja Mustavuoreen. Tämän johdosta kävelijät olivat joutuneet muuttamaan väliaikaisesti ulkoilureittejään.

On vaikea yhtyä Heikkisen kokemaan vääryyteen. Kävelyä harrastavat ulkoilijat saavat kaupungilta ensiluokkaista palvelua, kun Uutelan, Kallahdenniemen ja Vartiokylänlahden ulkoilureittejä ylläpidetään heitä varten ihan ympärivuotisesti. Jopa Mustavuorikin on lähes koko vuoden kävelijöiden käytössä – poikkeuksena nämä aniharvinaiset ja lyhyet lumitalvet. Puhumattakaan urbaanimmista kävelyreiteistä, joita Vuosaaressa riittää kilometrikaupalla vaihtelevissa maisemissa.

Heikkiselle muistutukseksi, että me hiihtäjät maksamme veroja aivan yhtä paljon kuin muut ulkoilijat. Helsingin kaupunki toimii aivan oikein, kun se tarjoaa vuosaarelaisille hiihtoladut aina kun keliolosuhteet sen suinkin sallivat. Kaupungin latupartio tekikin erinomaista työtä ja kaudesta saatiin kaikki irti!

Tämä talvi myös paljasti, millaista hiihtokansaa vuosaarelaiset ovat. Mustavuoren ja Meri-Rastilan ohella kovassa käytössä oli Aurinkolahtea palveleva yhdyslatu, jolla riitti iltavalaistuksen ansiosta hiihtäjiä iltamyöhään asti. Sama koskee Aurinkorannan ladunpätkää. Erityisesti ilahdutti se, että pienten lasten vanhemmat toivat jälkikasvua laduille hiihdon alkeita opettelemaan!

Satu Toivonen