Huoli lasten eläinsuhteesta

Vuosaaressa 14.5. illasta kaksi nuorta tyttöä piti vapaana olevaa kissaa sylissä. Kissa heitettiin korkealle ilmaan ja kissa putosi maahan. Kissa otettiin uudestaan ja uudestaan syliin ja heitettiin ilmaan ja kissa aina tippui maahan. Heittely oli rajun näköistä ja kissa lensi korkealle. Asiaan puututtiin välittömästi ja huomautettiin tytöille, että kissa ei ole lelu ja sitä ei voi heitellä ilmaan. Vastauksena tuli keskisormea, nyrkin puistatusta, haistattelua ja uhittelua. Epäselväksi jäi, oliko kissa oma vai ei. Tytöt poistuivat paikalta, mutta hätäkeskukseen ilmoitettiin asiasta.

Lapsille tulee opettaa kunnioitusta ja empatiakykyä eläimiä kohtaan. Turhautuneisuutta, tylsyyttä tai pahaa oloa ei tule purkaa eläimiin. Jaan tämän karun tarinan siksi, että aikuiset olisimme valveutuneita siihen, mitä lapset saattavat tehdä, kun aikuisen silmä välttää.

Nimimerkki: Huolestunut aiheesta