Jarrutetaanko Vuosaaressa palvelurakentamista tarkoituksella?

Helsingin poliittisilla päättäjillä on jo kauan ollut suunnitelmissa edullinen asuminen. Suunnitelmaa on toteutettu Vuosaaren osalta hyvin, siis suunnittelijoiden mielestä. Viihtyisään merelliseen ympäristöön on rakennettu paljon asuintaloja ja lisää tulee.

Kysymys: missä on palvelurakentaminen ja miksi se laahaa perässä? Päättäjät tietävät, jos asuinalueella on hyvät palvelut, niin kiinnostus alueeseen nousee ja myös asumisen hinta siinä samalla. Markkinat tämän määräävät, on kysymyksessä tuote tai vaikkapa asunto, niin sääntö on sama, kysyntä määrittelee hintatason. Vuosaaressa palvelut ovat huonot ja valoa ei ihan heti näy. Asukkaita melkein 40 000, ja suunta on asukkaissa ylöspäin.

Suomessa samankokoisissa kaupungeissa kuin Vuosaari on sairaalat, virastot, pankit ynnä muut, mutta Vuosaareen ei saada edes kunnolla toimivaa terveyskeskusta, saati muita asukaslukuun nähden meille kuuluvia palveluita. Vuosaarelaiset nyt herätys, tulevissa kuntavaaleissa muutetaan suunta ja äänestetään Vuosaaren ehdokkaita puolustamaan meidän etujamme.

Pekka Löfman,
kuntavaaliehdokas, (kok.), Vuosaari