Viikinkien miesten edustusjoukkue teki paluun jääkiekkokaukaloon

Suomen Cupissa Viikingit sai 4.9. vastaansa Mestiksen Heinolan Peliitat. Viikingit taipui hyvän taistelun jälkeen maalein 3–5.        Kuva: Eero Honkanen

Suomen Cupissa Viikingit sai 4.9. vastaansa Mestiksen Heinolan Peliitat. Viikingit taipui hyvän taistelun jälkeen maalein 3–5. Kuva: Eero Honkanen

Viikinkien jääkiekon miesten edustusjoukkue on palannut jäille noin yhdeksän kuukauden pitkän tauon jälkeen, sillä vallitseva koronatilanne keskeytti kauden 2020–2021 joulukuussa. Tuttuun tapaan joukkue ilmoittautui Suomen Cup -turnaukseen, jotta alle saataisiin harjoitusotteluita ennen runkosarjan virallista alkua, joka tapahtuu perjantaina 17.9.

Ennen Suomen Cupin alkua Viikkarit pelasi kaksi harjoitusottelua samassa sarjassa pelaavaa Espoon Jäähonkaa vastaan. Otteluiden voitot jaettiin 1–1 joukkueiden karistellessa tauon ruosteita pois.

Suomen Cupissa kulkee

Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella vastustajaksi arvottiin KelA Kellokoskelta, joka pelaa niin ikään samassa 2. divisioonassa. Viikingit voitti varsin rutiininomaisesti ottelut numeroin 7–0 ja 4–1. Peli oli olosuhteisiin nähden ehjää toimintaa, etenkin kun huomioi pitkän tauon vaikutuksen. Cupin toiselle kierrokselle vastustajaksi arvottiin Sipoon Wolf (2. divisioona) ja Kotkan Titaanit (Suomi-sarja).

Viikingit vieraili Sipoossa, voittaen varsin tapahtumarikkaan ottelun 6–4. Toisessa ottelussa yhtä sarjatasoa korkeammalla Suomi-sarjassa pelaava Titaanit saapui Vuosaareen alla tuore tappio Wolfia vastaan. Kotkalaiset kaatoivat Viikingit 3–4 jatkoajan jälkeen, mutta Viikingit meni lohkosta jatkoon kolmannelle kierrokselle selvällä yhden pisteen erolla.

Huippuvastustajat Mestiksestä

Mestiksen Heinolan Peliitat

Kuva ottelusta Heinolan Peliittoja vastaan. Kuva: Eero Honkanen

Turnauksen kolmannelle kierrokselle saapuvat joukkueet Mestiksestä eli maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Viikinkien lohkoon arvottiin puolustava Mestiksen mestari Ketterä Imatralta sekä Peliitat Heinolasta. Ensimmäinen ottelu pelattiin keskiviikkona 1.9., kun Viikinkien laiva purjehti Imatralle arkiotteluun. Ottelussa oli hyvät ennakkotunnelmat, kun vastassa oli sekä ammattilaisjoukkue että kaksinkertainen Mestiksen ja Suomen Cupin voittaja. Vaikka Ketterä voitti ottelun numeroin 7–2, kaatuivat vuosaarelaiset saappaat jalassa, sillä tasoero oli silminnähden merkittävä.

Kierroksen toisessa ottelussa Viikingit sai Peliitat vieraaksi Aimo Mäkinen Areenalle. Punanutut haastoivat pirteillä otteilla heinolalaiset, mutta loppulukemat taululla olivat 3–5 niin ikään Mestiksessä pelaavan Peliittojen hyväksi.

2. divari alkaa

Valmentajat Strömberg ja Immonen olivat pääosin tyytyväisiä joukkueen esityksiin harjoituskaudella. Ottelut korkeammalla pelaavia joukkueita vastaan toivat arvokasta kokemusta alkavaan 2. divisioonan kauteen.

Ensimmäinen ottelu pelataan 17.9. Vuosaaressa, kun vieraaksi saapuu paperilla vahvan kokoonpanon saanut TuusKi Tuusulasta.

Joukkueen toimintaa voi seurata sekä Instagramissa että Facebookissa viikingitedustus-nimisiltä tileiltä.