Jälleennäkeminen

1960-luvun loppupuolella kuulimme, että Mustavuoren entisen marmorikaivoksen päälle tulee kaatopaikka. Kiviharrastus oli jo alkanut. Ehdotin Maralle, että menisimme katsomaan josko löytyisi kivilohkareita hiottavaksi.

Löytyihän sieltä ihania erivärisiä ja kokoisia. Lastasimme Triumphin takakontin täyteen. Hämmästelimme kun siellä oli upeita isoja metrin läpimittaisia kairattuja möhkäleitä. Olisipa kurjaa, jos jäisivät kaatopaikan alle. Soitin johonkin virastoon ja ehdotin, että niistä voisi saada puistoon istuimia.

Ne minun kiviaarteet ovat kulkeutuneet Porslahdentieltä Åbyn kartanoon Porvoon maalaiskunnassa, sieltä Hiidenveden kotiin. Aina hioessani Mustavuoren kiviä muistelin Vuosaarta!

Mutta tuli aika, kun piti muuttaa lähemmäksi palveluita, joten muutimme takaisin Vuosaareen.

Ette usko sitä riemua, kun tulin kirjastosta mennäkseni Columbukselle ja näin ”vanhat ystäväni” Mosaiikkitorilla. Eipä ole toista yhtä hienoa taideteosta koko maassa.

”Kivisti” Liisa Koskivaara