Döner Harju avasi Kahvikorttelissa

Döner Harjun yrittäjät Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg.

Döner Harjun yrittäjät Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg.

Döner Harju avasi hiljattain Vuosaaren Kahvikortteliin Kahvipavunkujalle uusimman ravintolansa. Se on Döner Harjuista kolmas. Lisäksi Döner Harjun yrittäjillä Reima Mäenpäällä ja Jari Lönnbergillä on pyöritettävänä kaksi muuta ravintolaa sekä Harjun makkaratehdas.

Fine dining -taustan omaavat kokit pohtivat jo vuonna 2012, miten kebabista voisi kehittää vielä herkullisemman, terveellisemmän ja salonkikelpoisemman tuotteen. Opintomatkoilla Istanbuliin ja Berliiniin mukaan tarttui oppia ja ideoita, jotka sitten jalostuivat Döner Harjun ensimmäiseksi ravintolaksi Kallioon vuonna 2014.

– Olemme kehittäneet sellaisen välimerellisen twistin yhdistelemällä erilaisia makuja, joissa kastikkeilla ja mausteilla on tärkeä sijansa. Esimerkiksi lammaskebabissamme on oma resepti, jossa käytetään 13 eri maustetta, yrittäjät kertovat.

Döner Harju tarjoaa arkilounaallaan viittä eri vaihtoehtoa: lammaskebabia, kanakebabia, vegekebabia, halloumia ja lohta. Annoksiin kuuluu myös keitto ja kahvi. Iltaisin ja viikonloppuisin voimassa on oma ruokalistansa.

Mikä sitten sai kebabammattilaiset tulemaan juuri Vuosaareen?

– Meitä oli kovasti kyselty tulemaan Itä-Helsingin suuntaan. Vuosaari oli minulle tuttua seutua jo kouluaikojen liikuntatunneilta. Näissä nyt jo kovin muuttuneissa maisemissa tuli suunnistettua, herttoniemeläinen Reima Mäenpää perustelee.

– Ja hyvin meidät on otettu vastaan, sen voi jo sanoa reilun viikon kokemuksella, masalalainen Jari Lönnberg toteaa tyytyväisenä.