Helsinkiläiset siivosivat rantoja talkoilla

Vuosien 2019–2021 aikana tuhannet helsinkiläiset ovat innostuneet mukaan koko kaupungin yhteiseen siivoustempaukseen. Talkoilla on saatu siivottua 260 kilometriä Helsingin rantaa eli kaksi kertaa kaupungin 130 kilometrin mittaisen Itämeren rantaviivan verran. Samalla roskaa on siivottu pois rannoilta tuhansia jätesäkillisiä. SATAKOLKYT-hanke jatkaa helsinkiläisten innostamista yhteisiin talkoisiin vielä vuonna 2022.

Hanke oli alun perin suunniteltu päättymään kolmen hankevuoden jälkeen joulukuussa 2021, mutta sai lisäavustuksen kautta jatkoa vielä ensi vuodelle.

– Iloksemme voimme vielä jatkaa työtä Itämeren ja kaikkien helsinkiläisten yhteisen talkootoiminnan hyväksi, kertoo hankekoordinaattori Karoliina Eronen.

– Ensi vuonna hankkeen toiminta painottuu erityisesti nuoriin, Eronen jatkaa.

Hanke jatkuu vuoden 2022 elokuun lopussa vietettävään vuosittaiseen Itämeripäivään saakka.

Mukana siivoamassa on ollut yksittäisiä ihmisiä ja siivousporukoita, koululuokkia, nuoria ja järjestöjä. Myös moni yritys on osallistunut talkoisiin osana henkilöstön työhyvinvointipäiviä.

Kampanjan nettisivuilta www.satakolkyt.fi löytyy interaktiivinen kartta, joka näyttää milloin mikäkin ranta on viimeksi siivottu. Kuka vaan voi varata kartalta pätkän rantaa ja lähteä siivousretkelle. Kun rannan ilmoittaa siivotuksi kartalle, sen väri muuttuu punaisesta vihreäksi ja siivoaja saa halutessaan oman nimensä näkyviin rannan kohdalle.

Siivoustalkoisiin on innostuttu hienosti myös Vuosaaren rannoilla.